- Jeg er ikke sliten fysisk, men mentalt

LABER PLASSERING: Tiril Eckhoff ble beste norske på 22.-plass på skiskytterjentenes fellesstart søndag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

LABER PLASSERING: Tiril Eckhoff ble beste norske på 22.-plass på skiskytterjentenes fellesstart søndag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Tiril Eckhoff skuffet på fellesstarten.

Eckhoff og fellesstart går ofte sammen som hånd i hanske, men søndag var skiskytteren «av» og måtte ta til takke med 22.-plass.

Etter løpet i Ruhpolding innrømmet bronsevinneren fra OL-fellesstarten i Sotsji at hun ikke hadde forberedt seg godt nok. Foran fullsatte tribuner på den sørtyske skiarenaen ble det «ræva», som hun selv sa.

- Jeg trodde jeg var på i dag, men det var jeg tydeligvis ikke. Da var jeg av på de viktigste skytingene, og det var skikkelig dårlig, sa Eckhoff til NTB etter å ha bommet fem ganger på standplass.

- Er du sliten etter mange løp?

- Jeg er ikke sliten fysisk, men mentalt. Det å gå skirenn hver dag og «trigge» hodet hele veien, det koster, forklarte 24-åringen.

Dårlig forberedt

Faktisk antydet Eckhoff at hun kan trenge mer mental trening før det er nye løp i norditalienske Anterselva neste helg.

- Det koster å trigge seg for skirenn, og ting kommer ikke alltid gratis. Men jeg må bare ta meg sammen. Jeg gjorde jo ikke bra nok forberedelser tidligere i dag, og det viser bare at jeg må være ordentlig klar og forberede meg skikkelig.

- Vurderer du å stå over noen renn framover?

- Vi har diskutert det. Men jeg må snakke med Stian (Eckhoff) og Egil (Gjelland) først, sa Eckhoff.

Bomfest

Hun bommet to ganger på første liggende skyting søndag og ble liggende bak fra starten av. Etter fullt hus på annen skyting, kom det tre nye bom på de stående skytingene.

- Da blir det ikke så mye bedre, blir det vel, spurte Eckhoff retorisk til NTB.

Til slutt var hun 1.47,8 minutt bak hviterusseren Darja Domratsjeva, som vant tross tre strafferunder. Dermed tapte hun terreng i den totale verdenscupen, der hun ligger på åttendeplass.

- Jeg fikk noen poeng i dag da, fleipet Eckhoff etter en sur dag på fellesstarten.

Heller ikke Fanny Welle-Strand Horn (5 strafferunder) eller Elise Ringen (3) hadde dagen. De gikk inn til henholdsvis 24.- og 25.-plass.

Sammen med Domratsjeva på seierspallen, havnet hjemmeyndlingen Franziska Preuss og tsjekkeren Veronika Vitkova. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.