- Jeg er ikke typen som står og skriker

VIKTIG SEIER: Kenneth Larsen, her fra tiden som spiller i Lørenskog, var fornøyd med seier i Stavanger.

VIKTIG SEIER: Kenneth Larsen, her fra tiden som spiller i Lørenskog, var fornøyd med seier i Stavanger. Foto: Kyrre Lien (NTB scanpix)

Kenneth Larsen begynner å bli varm i trenertrøya.

STAVANGER - LØRENSKOG 2-3:

Før møtet med Lørenskog hadde Stavanger Oilers til gode å tape på egen is i årets utgave av Getligaen. Laget fra oljebyen har vært i en egen klasse i høst og var i ferd med å dra ifra de andre lagene på toppen av tabellen.

Torsdag kom imidlertid smellen. I løpet av en spennende tredje periode klarte nemlig akershusklubben å avgjøre det hele til sin fordel og ta alle poengene.

Mats Trygg, Steffen Thoresen og David Laliberte scoret for gjestene, mens Dan Kissel og Mathias Trettenes fant nettmaskene for hjemmelaget.

- Det er forskjell
En stor og viktig triumf, mener Lørenskog-trener Kenneth Larsen.

- Ja, det er forskjell på å være sju poeng bak Stavanger og 13 poeng bak dem. Men vi har uansett en målsetting om å være med i toppen og det ville uansett vært mange poeng igjen å spille om, sier han til Nettavisen.

- Når vi får litt folk tilbake fra skade etter hvert nå, så skal vi kunne matche Stavanger og andre lag i hver eneste kamp, sier Lørenskog-sjefen.

Larsen ble hentet inn som trener før den inneværende sesongen og trives godt i jobben. Lørenskog ligger på andreplass i ligaen etter 18 runder.

- Jeg føler det har gått ganske bra, men det er også mer slitsomt enn jeg hadde trodd. Jeg har med meg en ung, amerikansk trener på 24 år og gutta har også tatt tak i mye. Vi jobber bra sammen, forteller Larsen.

- Jeg er ingen ledertype som står og skriker til alle. Det handler heller om å gi spillerne de nødvendige verktøyene for å lykkes, fortsetter han.

- Ingen frihet
Torsdagens motstander Stavanger er regnet som det mest ressurssterke laget i Getligaen, men Lørenskog har også blitt sett på et lag som kan måle seg med de beste på det området. Larsen har imidlertid ikke frie tøyler som trener og må stole på strukturen i klubben, framfor spillerkjøp.

- Nei, jeg har ikke noe handlefrihet når det kommer til nye spillere. Vi har for eksempel tidligere vært i forhandlinger med en spiller, men sett at han gikk til Sparta, fordi vi ikke kunne matche dem på lønn, forteller treneren.

- Men uavhengig av budsjett, så vil vi kjempe i toppen. Se på laget vi spiller med i dag, det er to debutanter og vi mangler mange. Jeg tenker ikke så mye på penger og budsjett. Så klart, Stavanger har en stor hall og masse folk i ryggen, men vi jobber også bra i Lørenskog, sier Larsen til Nettavisen.

- Litt marginer
Når det gjelder torsdagens kamp, føler treneren at gjestene hadde marginene litt på sin side. De siste fem minuttene, ble det svært hektisk på isen.

- Jeg følte det var en krigermatch og vi jobbet hardt. Vi har litt marginer på vår side som drar dette i land. Da vi tok ledelsen, regna vi med at det skulle bli et trykk imot oss. Vi ønsket likevel å fortsette med vårt eget spill, sier han.

- De var imidlertid for sterke og trykket oss tilbake, men jeg føler ikke at de hadde så mange flere bra sjanser enn vi hadde, sier Lørenskog-sjefen.

Nå mener han det gjelder å holde trykket oppe i spillergruppen.

- Vi må opp igjen, vi har hatt en dårlig periode og tapt unødvendige poeng. Det er masse å jobbe med, skal vi henge med i toppen. Vi kan ikke slippe oss ned mot svakere lag, Stavanger kommer til å vinne sine kamper, så vi kan ikke tape. Det er mange, nye ting å jobbe med fram mot neste kamp, sier han.

Alle resultater torsdag:
Stavanger . Lørenskog 2-3
Kongsvinger - Vålerenga 1-4
Lillehammer - Sparta Sarpsborg 2-1
Manglerud Star - Storhamar 2-7Stjernen - Frisk Asker 2-3

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.