RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er superfornøyd med dette

IMPONERTE: Nina Løseth ble nummer fem i slalåmrennet i Levi på lørdag. Her fra verdenscupåpningen i Sölden i oktober.
IMPONERTE: Nina Løseth ble nummer fem i slalåmrennet i Levi på lørdag. Her fra verdenscupåpningen i Sölden i oktober. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Nina Løseth imponerte i slalåmløypa.

Tina Maze gikk til topps og tok første stikk i verdenscupen i slalåm i år, mens Nina Løseth kjørte så å si feilfritt og tok en sterk 5.-plass i slalåmåpningen.

– Jeg er veldig fornøyd med kjøringen min i dette slalåmrennet, for jeg må innrømme at jeg var veldig skuffet etter åpningen i Sölden. Derfor var det ekstra godt med en skikkelig revansj nå, sa Løseth til NTB etter lørdagens flotte 5.-plass.

Hun kjørte ut i storslalåmrennet i Sölden, men viste at hun i gode øyeblikk har det som skal til for å kjøre jevnt med verdens beste. Lørdag hadde hun nest beste omgangstid i finaleomgangen, akkurat som i fjor, da hun tok 7.-plassen i Levi.

25-åringen lå på en bra 8.-plass etter første omgang, men fikk det virkelig til å gli fint i finaleomgangen. Da kjørte hun trygt og sikkert fra start til mål, og hun jublet da også etter å ha kommet i mål, selv om hun mente hun kanskje kunne ha litt mer å gå på.

Som Tomba

Kjetil André Aamodt, ekspertkommentator på NRK, mente Løseth kjørte litt som Alberto Tomba i første omgang. Da kjørte hun feilfritt og bra helt til det siste lille henget like før mål, og Aamodt la spesielt vekt på at hun kjørte så rolig med overkroppen.

Den tidligere toppalpinisten var også imponert over Løseth i finaleomgangen.

– Hun kjørte trygt og godt hele veien i finalen, mente Aamodt.

– Jeg må si at det var to solide omganger, som var så å si feilfrie. Jeg gjorde en ørliten feil helt mot slutten av første omgang, men i finalen hadde jeg veldig god kontroll. Det var solid kjøring, men likevel ikke noe ekstra, mente Løseth etter rennet.

I fjor tok hun 7.-plassen i slalåmåpningen i Levi. I år kjørte hun seg opp to plasser, noe som tyder på at hun har gjort mye riktig i sesongoppkjøringen.

– Det var en stor og solid jobb Nina gjorde i dette rennet. Hun kjørte gjennom med en liten feil i første omgang, og deretter klarte hun å angripe skikkelig bra i finaleomgangen. Dette var virkelig noe å bygge videre på når sesongen fortsetter i USA, sa trener Tim Gfeller til NTB.

– Gleder meg

– Det er godt å se at det funker for meg og at jeg kan kjøre jevnt med de aller beste når jeg gjør det jeg skal gjøre, sa Nina Løseth til NTB.

Hun hadde bare Tina Maze, Frida Hansdotter, Kathrin Zettel og Maria Pietilä-Holmnér foran seg på resultatlisten, og det er virkelig god ballast å ha med seg til USA.

– Jeg reiser til USA allerede tirsdag, og det neste for meg nå er slalåm og storslalåm i Aspen den siste helgen i november. Dette ser virkelig bra ut, så jeg gleder meg virkelig, for jeg tror dette kan bli en veldig bra sesong, sa Løseth.

– Dette viser at vi må ha gjort mye riktig i sesongoppkjøringen. Jeg må da også skryte av den gode treningen og oppkjøringen vi har hatt sammen med det svenske laget i forkant av rennet her i Levi, sa trener Gfeller. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere