RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
PALLPLASS UTEN HOPP: Anders Bardal fra Steinkjer.
PALLPLASS UTEN HOPP: Anders Bardal fra Steinkjer. Foto: Petr David Josek / AP Photo / NTB scanpix

- Jeg hadde ikke særlig trua på det

Sist oppdatert:
Anders Bardal overrasket seg selv med sølv i skiflygings-VM.

Anders Bardal blir stående igjen som sølvvinner etter at lørdagens konkurranse i skiflygings-VM ble avlyst.

Vanskelige vindforhold i tsjekkiske Harrachov førte til flere utsettelser, før rennet til slutt ble avlyst rundt klokka 18.15.

Severin Freund leverte best fredag og triumferte dermed foran Bardal. Tyskeren er kan derfor kalle seg vinterens VM-vinner i de aller største hoppbakkene.

For Bardal var medaljen et kjærkomment tilskudd i premiesamlingen.

- Dette er stort. Denne medaljen var noe jeg manglet i samlingen, sa Bardal til Nettavisen, etter å ha vunnet sin første individuelle mesterskapsmedalje i skiflyging.

- For å være helt ærlig, så hadde jeg ikke særlig trua på at jeg skulle klare en medalje på forhånd. Det er ikke akkurat i skiflyging jeg har levert de beste resultatene de siste to årene.

Uforsvarlig å hoppe
Bardal forteller til Nettavisen at mesterskapet i Tsjekkia egentlig ikke har vært noe prioritert mål denne sesongen. At lørdagens konkurranse ble avlyst, satte ikke noen demper for trønderens glede over å vinne en medalje.

- Jeg hadde selvfølgelig et håp om å hoppe og gi Freund kamp om gullet. Men sånn som det var her i dag var det ikke snakk om å gjennomføre. Det var rett og slett ikke forsvarlig, konkluderte Bardal.

Det skilte 11,1 poeng mellom de to beste skiflygerne i Harrachov. Begge hoppet 203,5 meter i første omgang fredag. I annen omgang ble det 191,5 meter for Freund og 188 for Bardal.

Slovenske Peter Prevc tok tredjeplassen.

Stolt sjef
-Vi er veldig stolte av at vi har tatt medalje i alle mesterskapene i skiflyging siden 2003. Vi skulle selvsagt ønsket at det kunne hoppes lørdag, men det var umulig. Jeg tror vi har en god sjanse i søndagens lagkonkurranse, sa hoppsjef Clas Brede Bråthen til NTB.

Anders Fannemel ble nest beste nordmann på 7.-plass. Bjørn Einar Romøren og Rune Velta endte på henholdsvis 18.- og 26.-plass.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere