- Jeg hadde også trykket «ja» på den undersøkelsen

66 prosent av den norske befolkningen tror Petter Northug kommer tilbake på topp i internasjonal langrenn, viser en undersøkelse Ipsos MMI har gjort for Nettavisen.

66 prosent av den norske befolkningen tror Petter Northug kommer tilbake på topp i internasjonal langrenn, viser en undersøkelse Ipsos MMI har gjort for Nettavisen. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Petter Northugs trener er ikke i tvil.

07.03.14 08:31

Torsdag ble det klart at Petter Northug står over lørdagens femmil i Holmenkollen. Tidligere denne uka sto han også over verdenscupens besøk i Drammen.

Falun er siste post på verdenscupkalenderen denne sesongen. Det er lett å tenke at det dermed er fristende for Petter Northug å stå over også avslutningen i Sverige, men trønderen er innstilt på å gå i Falun.

- Det er planen, det. Håpet er å få trent ok gjennom helgen, sier Northugs trener, Eirik Myhr Nossum, til Nettavisen.

66 prosent tror

En undersøkelse Ipsos MMI har gjennomført for Nettavisen, viser at nordmenn flest er overbevist om at Petter Northug er i stand til å komme tilbake som verdens beste langrennsløper.

66 prosent av de respondentene som har en mening om temaet, tror Northug vil reise seg, mens bare 34 prosent tror 28-åringen vil reise seg etter årets skuffende sesong.

Troen er desidert størst i Midt-Norge, hvor hele 77 prosent regner med å se Northug tilbake på toppen av seierspallen.

- Ja, vi håper jo det. Han er selv veldig motivert for å slå tilbake allerede i Falun, så jeg hadde også trykket «ja» på den undersøkelsen, sier Eirik Myhr Nossum.

Motivasjonstrøbbel

Northug uttalte i etterkant av VM i Oslo at det kunne bli vanskelig å finne toppmotivasjonen igjen etter all suksessen han opplevde i VM på norsk hjemmebane. Før denne sesongen mente han at det var viktig for motivasjonen å være utenfor landslaget.

Den manglende suksessen gjør spørsmålet legitimt, men Northugs trener er overbevist om at motivasjonen ikke blir et problem i fortsettelsen.

- Han er motivert for neste sesong. Jeg var ikke trener for ham i Oslo eller tidligere, så jeg kan ikke svare nøyaktig på hvordan den var da, men han er absolutt motivert for å komme tilbake på toppen, betrygger Myhr Nossum.

Petter Northug fortsetter for øvrig sesongen, også etter at rennene i Falun er historie. April er bortimot fullbooket med tur- og showrenn for Mosviks store skisønn.

P.S. Lørdagens femmil i Holmenkollen starter klokken 12.00. Søndag er det tremil for kvinner, også med start 12.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.