RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg kommer til å få juling en dag

NY SESONG: Mats Zuccarello Aasen er klar for en ny sesong i New York Rangers.
NY SESONG: Mats Zuccarello Aasen er klar for en ny sesong i New York Rangers. Foto: Jae C. Hong (Ap / NTB scanpix)
Mats Zuccarello Aasen viker ikke unna når det smeller.

En drøy uke før New York Rangers starter NHL-sesongen med bortekamp mot St. Louis Blues, er Mats Zuccarello Aasen mer enn klar for å fortsette der han slapp i fjor.

Nordmannen var en sterk bidragsyter da Rangers tok seg helt til Stanley Cup-finalen sist sesong og håper han kan være det samme denne sesongen.

- Han er en inspirasjon
27-åringen fortsetter gjerne å høste poeng i samme stil som i fjor, men setter lagets framgang foran sin egen.

- Når det gjelder poeng og slike ting, er ikke det noe du kan tenke på, men jeg vil prøve å være en stabil spiller hver dag og gjøre mitt beste for at laget skal vinne. Forhåpentligvis kan jeg score noen mål og være en leder både på og utenfor banen, sier Zuccarello til Lohud.com.

Ved trade deadline i januar fikk nordmannen en ny lagkamerat i Martin St. Louis. Den kanadiske veteranen var strålende for Rangers i sluttspillet, og Zuccarello legger ikke skjul på sin beundring.

- Han er en inspirasjon for meg. Vi er blitt veldig gode venner. Vi lærer av hverandre - for det meste lærer jeg av ham. Det er utrolig å se ham i hverdagen - hvordan han trener og hvor profesjonell han er. For meg er det helt klart viktig å ha en sånn fyr her.

- Får juling
Det var ikke bare ved sin jevnlige poengfangst Zuccarello gjorde seg bemerket forrige sesong. Han viste også en tøffere side ved seg selv. Nordmannen viker aldri unna når det tenner inn og ertet også på seg den slovakiske giganten Zdeno Chara ved et tidspunkt i møtet med Boston Bruins.

- Det er ikke slik at jeg er en fighter eller en tøff fyr. Det kommer naturlig når man har adrenalin og spiller en tøff kamp. Samtidig vil man hjelpe laget på alle mulige måter man kan, og hvis det kan gi en gnist eller noe ... En dag kommer jeg til å få juling, men man må ta det noen ganger.

I 2011-2012-sesongen ble nordmannen sendt ned til farmerlaget Connecticut Whale. Mange trodde det var begynnelsen på slutten av Rangers-karrieren, men 27-åringen viste tvilerne at de tok kraftig feil.

- Jeg hadde på en måte troen på meg selv. Troen på at jeg en dag kunne spille slik hvis jeg fikk spille i den rollen jeg liker, fem mot fem og i powerplay. Jeg fikk spille noen viktige minutter, så jeg tror de som avskrev meg for lenge siden var mer overrasket enn jeg var. Jeg trodde alltid på meg selv og trodde det var mulig.

New York Rangers starter sesongen mot St. Louis Blues 9. oktober.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere