RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg kommer til å leve med det som har skjedd alltid

KNUST: Astrid Uhrenholdt Jacobsen fikk den tunge beskjeden om brorens død dagen samme dag som OL begynte.
KNUST: Astrid Uhrenholdt Jacobsen fikk den tunge beskjeden om brorens død dagen samme dag som OL begynte. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Astrid Uhrenholdt Jacobsen snakker ut etter brorens dødsfall.

Samme kveld som det var åpningsseremoni for de olympiske lekene i Sotsji, fikk Astrid Uhrenholdt Jacobsen beskjed om at broren, Sten Anders, plutselig hadde gått bort, 25 år gammel.

I et intervju med VG snakker landslagsløperen nå ut om den tunge tiden som fulgte.

- Jeg har ikke sovet en hel natt etter at det skjedde. Sånn er det. Og sånn kommer det til å være inntil videre. Det går greit, til det ikke går greit. Jeg kommer til å leve med det som er skjedd alltid, sier 27-åringen.

Uhrenholdt Jacobsen, som hevder hun var i sitt livs form da OL begynte, bestemte seg for å bli i Sotsji etter den tunge beskjeden kom, og få dager senere ble hun nummer fire på sprinten. Hun sier det føltes riktig å bli igjen, og at hun var i et miljø som fikk henne til å føle seg trygg.

Etter OL har Oslo-jenta fortsatt sesongen for fullt, og selv etter at hun fikk hjernerystelse etter å ha kjørt inn i en mast under tremila i Holmenkollen i mars, lot hun seg ikke stoppe. Uhrenholdt Jacobsen stilte til start i Falun helgen etter, og sikret tredjeplassen sammenlagt i verdenscupen, bak Therese Johaug og Marit Bjørgen.

Selv vil hun ikke beskrive seg selv som sterk, og hyller isteden menneskene - familien og lagvenninnene - som var rundt henne i den blytunge tiden. Hun forteller at spesielt de amerikanske langrennsjentene var flinke til å stille opp, og har fortsatt med det gjennom hele sesongen.

Nå får Uhrenholdt Jacobsen, som satser mot individuell VM-medalje VM i Falun neste vinter, endelig fri og tid til å være hjemme. Det både gruer og gleder hun seg til.

- Jeg har aldri trengt april så mye som nå. Jeg er fysisk sliten, men jeg er mest mentalt sliten. Jeg må prosessere alt som er skjedd. Jeg har vært lite hjemme. Ting blir ikke virkelig før man er hjemme. Jeg trenger tid. Så går livet videre. Jeg trenger å lande litt. Det har vært mye. Jeg må binde meg fast til hytta og satse på at ingen finner meg. Jeg trenger å være litt alene. Få tilbake søvnrutinene. At livet blir litt vanlig igjen, avslutter hun.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk tre løp i Sotsji. Hun var med på stafettlaget, og ble nummer fire i den individuelle sprinten og nummer 19 på 10-kilometeren.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere