- Jeg må nok løfte meg noen hakk

RASK AVSLUTNING: Marit Bjørgen vant spurtoppgjøret mot Therese Johaug (t.v) på den avsluttende jaktstarten under minitouren på Lillehammer.

RASK AVSLUTNING: Marit Bjørgen vant spurtoppgjøret mot Therese Johaug (t.v) på den avsluttende jaktstarten under minitouren på Lillehammer. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Marit Bjørgen skremt av nivået til Therese Johaug.

07.12.14 11:27

Therese Johaug og Marit Bjørgen serverte en ny thriller da det ble gjort opp om seieren i minitouren i verdenscupen på Lillehammer.

På den avsluttende jaktstarten over 10-kilometer i klassisk hentet Johaug, som gikk ut som tredje kvinne, over 30 sekunder på lagvenninnen.

Et skikkelig rykk i bakkene på den siste runden rundt Birkebeineren skistadion gjorde at Therese Johaug tok de siste 18 sekundene av luka i et jafs.

Bjørgen klarte så vidt å henge seg på i det lettere partiet inn mot mål.

- Det ble seier, men jeg måtte kjempe hardt i dag. Hun kom på de siste hundre meterne, men jeg bestemte meg for å ikke gi slipp, sa Marit Bjørgen til NRK.

- Tung

- Jeg bør vinne en spurt mot henne, men hun er i kjempeform og en vet aldri hva hun kan finne på. Jeg må nok løfte meg noen hakk hvis jeg skal klare å kjempe mot henne framover, tilføyde vinneren, som omtalte seg selv som tung og seig ute i løypene.

Å slå Bjørgen i en spurt er en helt annen sak en å ta inn et forsprang i motbakker.

Ikke uventet ble trønderjentas avslutningsegenskaper avgjørende. 0,6 sekunder skilte de to rivalene i mål.

Johaug innrømmer at det skal bli vanskelig å noen gang slå Bjørgen på oppløpssiden.

Gir ikke opp

- Det er nesten ingen i verden som slår henne i en spurt, men jeg skal jo ikke gi opp heller, sa Johaug til NRK etter andreplassen.

Heidi Weng sørget for norsk trippel nok en gang. Hun var 12,3 sekunder etter Bjørgen i mål.

Ingvild Flugstad Østberg slo knockout på svenske Charlotte Kalla på slutten, og sørget for fire norske jenter øverst på resultatlistene.

Etter svensken på femteplass fulgte ytterligere to nordmenn. Ragnhild Haga og Maiken Caspersen Falla ble henholdsvis nummer seks og sju.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.