- Jeg siktet ikke ordentlig på blinkene

NEDOVER PÅ LISTA: Tiril Eckhoff slet, i likhet med mange andre, på standplass søndag.

NEDOVER PÅ LISTA: Tiril Eckhoff slet, i likhet med mange andre, på standplass søndag. Foto: Jonathan Nackstrand (Afp / NTB scanpix)

Iveren tok overhånd for Tiril Eckhoff.

07.12.14 14:43

Skyteprestasjonene til Tiril Eckhoff på søndagens jaktstart i Östersund varierte. Mye.

Dermed klarte hun ikke å holde på førsteplassen hun hadde som utgangspunkt.

Bærumsjenta gikk ut først på jaktstarten takket være den flotte innsatsen fra sprinten fredag, der hun sikret seg sin første verdenscupseier.

- Jeg hadde den store skjelven på standplass. Jeg var innmari offensiv i dag, men der blir jo ikke så bra når jeg ikke sikter ordentlig på blinkene, smilte Eckhoff i samtale med NRK.

Svak skyting

Men også de andre skiskytterne slet med å fylle blinkene sine.

Derfor var Eckhoff fortsatt med i serierskampen på den siste skytingen, tross fire bom etter de tre første besøkene på standplass.

Norges fremste håp fikk dessvere ikke orden på skuddene, og pådro seg ytterligere tre strafferunder.

- Jeg var litt borte i dag, men det gikk bra i sporet. Jeg følte jeg var med på tempoet til de andre, og jeg tok igjen mange, sa Eckhoff.

Finske Kaisa Mäkäräinen tok til slutt en klar seier. Hun gikk seg opp fra gårsdagens tredjeplass og triumferte med tre skuddbom.

Flere som trøblet

Valj Semerenko fra Ukraina vant spuroppgjøret med italienske Dorothea Wierer om andreplassen. Disse to gikk i mål omtrent 48 sekunder etter Mäkäräinen.

Darja Domratsjeva lå godt an midtveis i jaktstarten, men med totalt fem strafferunder falt den hviterussiske stjernen ned til fjerdeplass.

Tiril Eckhoff gikk inn til sjetteplass, 1.18,1 etter vinnneren med sju skuddbom.

Elise Ringen fullførte som nummer 23 etter tre bom på standplass, mens Fanny Welle-Strand Horn tok 28.-plassen med sju runder.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.