- Jeg skjønner det ikke helt selv

TIGERSPRANG: Ski Classics-løpet König Ludwig Lauf fikk ble vunnet av Petter Eliassen, som ikke var blant forhåndsfavorittene.

TIGERSPRANG: Ski Classics-løpet König Ludwig Lauf fikk ble vunnet av Petter Eliassen, som ikke var blant forhåndsfavorittene. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Petter Eliassen overrasket stort i skiklassiker.

Petter Eliassen overrasket seg selv og alle andre da han vant spurten mot Tore Bjørseth Berdal og Tord Asle Gjerdalen.

Den tidligere landslagsløperne imponerte med en sterk spurt. Med fem kilometer igjen av det 50 kilometer lange Ski Classics-løpet var det hele 20 løpere med i teten. Eliassen viste at han var sterkest på oppløpet, noe som overrasket han selv.

- Jeg er helt sjokkert. Jeg forventet at jeg skulle ble nedrent av raske menn i trikoter på slutten. Da Tore kom forbi meg på oppløpet, tenkte jeg at jeg har trent litt med han før og han er litt raskere meg, men jeg skulle nå prøve. Jeg skjønner det ikke helt selv, sa Eliassen til TV 2 etter målgang.

29-åringen vant foran tre andre nordmenn. Berdal og Gjerdalen tok de resterende pallplassene, mens Anders Aukland ble nummer fire.

Sammenlagt i Ski Classics leder Aukland med 720 poeng. Det er 50 poeng foran nestemann på listen, Eliassen, som rykket opp fra fjerdeplass etter søndagens løp.

I kvinneklassen vant svenske Britta Johansson Norgren med nesten ett minutt på østerrikske Katerina Smutna. Svenske Lina Korsgren tok tredjeplassen. Beste norske ble Laila Kveli på 4.-plass. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.