*Nettavisen* Sport.

- Jeg skjønte det da alle gikk helt av hengslene

AVGJØRENDE ØYEBLIKK: Nikolaj Kulemin styrte pucken forbi Braden Holtby og sørget for en ledelse Washington Capitals aldri hentet inn. Foto: Julie Jacobson (Ap / NTB scanpix)

Fortsatt usikkert hvem som møter Mats Zuccarellos lag.

26.04.15 09:41

N.Y. ISLANDERS - WASHINGTON CAPITALS 3-1, (3-3 i kamper)

Oppgaven var klar for New York Islanders før starten på den sjette duellen med Washington Capitals. Dersom det skal spilles flere ishockeykamper i ærverdige Nassau Coliseum på Long Island, måtte det seier til.

Fra neste sesong spiller Islanders hjemmekampene sine i Barclays Center i Brooklyn. Vinneren av sluttspillserien mot Washington møter New York Rangers i neste runde.

Superstjernen John Tavares sørget for en god start for vertene med å sende dem foran i sjuende spilleminutt. Men med bare fem sekunder igjen av første periode utlignet John Carlson i overtallspill.

Tavares var også sentral i opptakten til Islanders' andre scoring. Flere spillere var i basketak foran innbytterbenkene da det åpnet seg rom for den canadiske senteren.

Stjernetakling

Han lyktes ikke med avslutningen sin, og ble deretter ettertrykkelig skvist inn i pleksinen av Capitals største stjerne, Aleksandr Ovetsjkin.

Derfra tok pucken veien ut til Nick Leddy. Sistnevnte fant Nikolaj Kulemin, som fintet ut Braden Holtby og satte inn sitt første mål i et sluttspill.

Tavares lå fortsatt noe desorientert på isen da lagkompisen ordnet målet Capitals aldri klarte å svare på. Først da fansen brøt ut i et samstemt jubelbrøl, forsto han at laget var tilbake i ledelsen.

- Jeg skjønte det da alle gikk helt av hengslene. Jeg er bare glad for at pucken gikk inn, kommenterte Tavares ifølge The Canadian Press.

- Folk holdt tak i hverandre. Det skjedde mye i det byttet, og jeg så at det ble åpent foran mål og kom meg dit, supplerte Kulemin.

Cal Clatterbuck sikret seieren for New York i siste spilleminutt da Washington hadde tatt målvakt Holtby av isen.

Se høydepunktene her(med tillatelse fra Viasat/Viaplay.no):

Flames i fyr og flamme

I en annen avgjørende kamp natt til søndag satte Calgary Flames spikeren i kista til rivalen Vancouver Canucks med en målrik seier og 4-2 sammenlagt i kamper.

Calgary tok seg dermed videre til andre slutspillsrunde for første gang siden 2004, da laget gikk helt til finalen, og bare for andre gang siden Stanley Cup-triumfen helt tilbake i 1989.

Et fyrverkeri av en kamp avsluttet den intense sluttspillserien mellom de to canadiske lagene.

Canucks ledet hele 3-0 da den første perioden var drøyt halvspilt. Men med en siste periode som endte med 4-0 til vertene hjalp Vancouvers sterk innledning på oppgjøret lite.

Flames kunne til slutt gå av isen med hele 7-4 i målprotokollen. Jiri Hudler og Michael Ferland scoret to mål hver for Calgary, og ett hver i tom kasse på slutten.

Også Chicago Blackhawks er videre til andre runde med 4-2 i kamper etter å ha slått Nashville Predators 4-3 på hjemmebane. Den skuddsterke backen Duncan Keith ble matchvinner med det eneste målet i tredje periode.

Detroit Red Wings leder 3-2 i kamper over Tampa Bay Lightning etter å ha vunnet hele 4-0 på borteis i Florida.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.