- Jeg tror vi er mer sultne enn dem

I FØRERSETET: Vålerenga og Morten Ask fikk en perfekt start på sluttspillfinalen med seier fredag kveld.

I FØRERSETET: Vålerenga og Morten Ask fikk en perfekt start på sluttspillfinalen med seier fredag kveld. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Mener innsats og lagmoral skal løfte Vålerenga ett hakk opp.

07.04.14 02:00

VÅLERENGA – STAVANGER 4-2, 1-0 i kamper

Seieren i første oppgjør mot de to siste årenes norgesmester var første skritt. Et steg på veien mot et eventuelt første NM-gull siden 2009 for Vålerenga.

Motstanden, Stavanger Oilers, er altså den samme som i fjorårets finaleserie. Morten Ask (33) mener det er vanskelig å sammenligne det nåværende VIF-laget opp mot spillerstallen som tapte 2-4 i finaleserien for et år siden.

Likevel føler han at Vålerenga har løftet seg på flere punkter.

- Vi har en bra lagmoral og en bra arbeidsinnsats. Det kommer man langt med, poengterer den rutinerte senteren, som har fortid som proffspiller i blant annet Sverige, Finland, Tyskland og Nord-Amerika.

Stavangers mannskap beskriver landslagsprofilen som stort sett det samme som vant NM-tittelen forrige sesong.

- Jeg tror vi er mer sultne enn dem på å vinne. Men det gjenstår å se. Det er mange matcher igjen, sier Ask.

Annenhver dag
Etter tøffe semifinalserier for både Stavanger Oilers og Vålerenga, der begge måtte ut et at sjuende og avgjørende oppgjør for å sikre finaleplassen, begynte duellen om NM-gullet fredag.

To dager etter at lagene slo ut henholdsvis Lillehammer og Storhamar.

- Slitsomt, Morten Ask?

- Klart det. Det blir jo ikke tid til noe hvile. Det er bare å restituere seg mellom kampene. Det er vel ofte sånn at dem som er best trent vinner til slutt. Men programmet er tett. De har sørget for å prikke inn nok matcher, så får vi gjøre jobben, smiler 33-åringen, og sikter til ishockeyforbundets oppsett.

Ask påpeker at det er vanlig med tett kampprogram i sluttspillene, både i Norge og i utlandet. Likevel synes han det ikke hadde vært å forakte med en fridag til mellom finaleslagene.

- Det har vel blitt litt dårligere tid til å gjennomføre sesongen med tanke på at det var OL i år?

- Jaja. Men det hadde ikke gjort så mye om ferien hadde blitt flyttet fem dager, humrer Ask.

Avfeier slitasje
Mens Vålerenga ble værende i hovedstaden etter onsdagens seier over Storhamar, fikk Stavanger Oilers en ny lang reise i fanget.

Som eneste eliteserieklubb fra Vestlandet er klubben vant med de mange lange turene. Lagkaptein Snorre Hallem mener at reisingen ikke svekker laget. Nederlaget i første finalekamp forklarer han på annet vis.

IKKE SLITEN: Snorre Hallem melder at Oilers er klare til ny dyst allerede søndag. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

- Nei, jeg synes ikke det. Å spille tette matcher er det som er morsomt. Vi er mange spillere, er vant til å spille mye, og det er dette som er gøy, sier Hallem til Nettavisen.

- Vi var forferdelig passive i første periode, men hvorfor hadde ikke noe å gjøre med at vi var slitne. Vi hevet oss etter hvert. Dette var rett og slett ikke bra nok i starten.

Oilers-kapteinen påpeker at laget, med den svake innledningen, ga Vålerenga et unødvendig forsprang som de måtte må jobbe inn.

- Vi gjorde et ærlig forsøk og var nære. Det kommer til å bli jevne kamper. Nå håper vi at vi kan steppe opp fra start i Stavanger på søndag.

Hallem tror ikke den gode følelsen etter komfortable 6-2 over Lillehammer i den avgjørende semifinalen er borte. Tidvis svak innsats i første finale svekker ikke troen på et tredje strake NM-gull.

- Vålerenga er et bedre lag enn Lillehammer. Men vi er helt klart ikke fornøyde med det vi presterte her, og vi må heve oss for å komme inn i finaleserien og vinne kamper, avslutter 35-åringen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.