*Nettavisen* Sport.

- Jeg tror vi kan kalle det mitt livs løp

STORFORM: Johannes Thingnes Bø virket uslåelig i Ruhpolding lørdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Johannes Thingnes Bø med fullklaff.

18.01.15 02:23

Lørdagens skiskyttersprint i Ruhpolding ble en fantastisk opplevelse for Johannes Thingnes Bø (21). Han vant med en så godt som feilifri konkurranse.

Med fulle hus på standplass og meget rask fart i sporet, var det ingen som kunne matche stryningen.

- Det var en ganske spesielt løp. Jeg starta bak Ole Einar og Emil og var ganske bestemt på at i dag skulle jeg prøve å ta dem igjen. Så hele formiddagen og på vei opp til stadion, var jeg i min egen verden. I dag skulle jeg virkelig gjøre det bra, sier Thingnes Bø til NRK.

Hadde dårlig følelse

Han svarer bekreftende på spørsmålet om dette var hans livs beste løp.

- Ja, det tror jeg vi kan si. Jeg prøvde å gå gjennom løpet nå, og ser ikke hvilken annen måte jeg skulle gjort det på. Jeg hadde helt fantastiske ski, og skytinga, den satt i dag.

Likevel innrømmer 21-åringen at han ikke følte seg pigg lørdag morgen.

- Jeg sa til meg selv at jeg ikke tror at i dag er dagen. Men da sa Stian Eckhoff (trener journ. anm.) at det er på de dagene en som regel gjør det bra. Han hadde tydeligvis rett, konstaterer lillebror Bø.

Tyske Simon Schempp tok andreplassen foran landsmann Arnd Pfeiffer. Hjemmehåpene var dog 24,5 og 57,9 sekunder etter lørdagens suvere vinner.

Seks blant de 20

Alexander Os fikk en opptur og ble nest beste nordmann på 11.-plass.

Veteranen fra Fauske bommet to ganger på den stående skytingen, men havnet likevel tre tideler foran Emil Hegle Svendsen på på plassen bak. Svendsen bommet én gang i liggende.

Ole Einar Bjørndalen hadde to bomskudd og ble nummer 15. Henrik L'Abée-Lund og Erlend Bjøntegaard endte på 18.- og 19.-plass med henholdsvis én og to skytebom.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.