- Jeg var rimelig svett rundt øra

STORSPILTE: Lars Haugen storspilte i Dinamo Minsks borteseier mot Jokerit.

STORSPILTE: Lars Haugen storspilte i Dinamo Minsks borteseier mot Jokerit. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Lars Haugen storspilte i Dinamo Minsk-seier.

Lars Haugen fikk tillit i mål i Dinamo Minsks første åttedelsfinalekamp borte mot finske Jokerit.

Finnene har et meget sterkt lag, og borteseieren satt langt inne for nordmannens lag.

- Dette smakte godt. De har hjemmebanefordel, så vi måtte ta en seier her i Helsinki, sier en strålende fornøyd Lars Haugen til Nettavisen.

Førstekeeper?
Nordmannen har måtte finne seg i å bytte plass med keeperkonkurrentene i Minsk denne sesongen, men etter å ha fått starte den første sluttspillskampen, håper han nå at han igjen er førstevalget hos KHL-klubben.

- Håper det, men jeg vet faktisk ikke. Jeg må bare forberede meg på at jeg skal starte. Jeg får vel høre fra trenerne, enten i kveld eller i morgen, om jeg skal starte morgendagens kamp. Nå må jeg bare prøve å roe ned og sovne så fort som mulig, ler Haugen.

- Det er samme konkurranse som hele sesongen. Hvis man taper, så blir man bytta ut. Det er bare å vinne så mye man kan.

Svett rund øra
Etter at Jokerit gikk opp til 2-0 midtveis i andreperioden, så det ut til å bli en oppskriftsmessig seier for det finske laget. Men Haugen stengte buret, og lagkameratene kriget seg tilbake i kampen, og med 1,27 minutt igjen å spille av tredjeperidoen, sørget Linglet Charles for at lagene måtte ty til spilleforlengelse for å kåre en vinner.

Seks minutter inn i overtiden pådro gjestene seg to raske utvisninger, noe som ga vertene muligheten til å spille med to mann flere enn Minsk på isen.

- Vi fikk to utvisninger der, så det ble spill tre mot fem i flere minutter. Da var jeg rimelig svett rund øra. Men da vi klarte å ri unna de to utvisningene, så fikk vi litt momentum der. Vi fikk ekstra tro på at vi skulle klare det, sier Haugen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.