RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
REAGERER: Østerrikes skipresident synes reglene i hoppsporten begynner å bli for kompliserte.
REAGERER: Østerrikes skipresident synes reglene i hoppsporten begynner å bli for kompliserte. (NTB Scanpix / All Over Press)

- Jeg vil se hopping, ikke en værmelding

Sist oppdatert:
Klar tale fra Østerrikes skipresident.

Østerrikes skipresident Peter Schröcksnadel ønsker mer spenning i hoppsporten, og mener idretten må tillate å overlate mer til tilfeldighetene.

Skipresidenten virker å være lite begeistret for vindreglene, som han mener gjør sporten for komplisert for den vanlige tilskuer. 

- Jeg ønsker å se skihopping, ikke en værmelding, sier en irritert Schröcksnadel til avisenKrone

Uttalelsen kommer etter at Schröcksnadel fulgte åpningsrennet i hoppuka fra Oberstdorf søndag. Etter flere timer med korte utsettelser, ble rennet til slutt avlyst og utsatt til neste dag på grunn av for ujevn og kraftig vind. 

Flere i Norge reagerte
De mange utsettelsene fikk også mange her hjemme i Norge til å reagere.

Tidligere storhoppere som Espen Bredesen, Bjørn Wirkola og Vegard Opaas innrømmet alle overfor Nettavisen, at de ikke orket å følge hele TV-sendingen fra søndagens renn.

Sportssjef Clas Brede Bråthen uttalte imidlertid til TV 2 at det er spesielt i Norge at man er negativ til utsettelsene. 

- Det er bare i Norge man sier at dette er dårlig PR for hoppsporten. At de venter så lenge med å prøve å gjennomføre rennet, viser hvor viktig og stor idretten vår er i denne delen av verden, sa Bråthen.

Utsetter renn i ufarlige forhold
Søndagens vindforhold i Oberstdorf var til tider slik at de kunne gjøre det farlig å hoppe.

Tidligere har man imidlertid sett at juryen har utsatt verdenscuprenn fordi man har havnet utenfor den såkalte vindkorridoren som er satt.

Vindkorridorene blir satt slik at hopperne skal ha så jevne forhold som mulig, men det fører igjen til at hopprenn kan bli utsatt til tross for at det er helt trygt å hoppe. 

Nå viser det seg at det altså er flere som lar seg irritere av dette. Skipresident Schröksnadel mener man må akseptere at hopp er en utendørsidrett hvor det ikke alltid vil være like forhold for alle.

- Man har et så komplisert datasystem, men så må man likevel avlyse.

- Det er en utendørsidrett, man kan ikke eliminere uflaks med en datamaskin, sier Schröcksnadel.

Espen Bredesen er for første gang på mange år hjemme i Norge under hoppuka. Den tidligere storhopperen hadde ingen god opplevelse som TV-seer søndag.

Bredesen: - Det går ikke
Også tidligere storhopper Espen Bredesen mener man går for langt med å skaffe hopperne like forhold.

- Jeg synes det er sånn at «ingen skal få oppdrift, ingen skal få bakvind og alle skal få like forhold». Det går ikke.

- Det er utøverne som er inne i denne boblen som synes at dette er rettferdig. Det skjønner jeg veldig godt. Men å være tilskuer er jeg ikke sikker på om er så morsomt, sier Bredesen til Nettavisen.

Kraft vant første renn
Mandag kveld fikk forhåpentligvis Schröcksnadel noe å glede seg over da Østerrike kapret de to øverste plassen under åpningsrennet i hoppuka.

Stefan Kraft vant rennet foran landsmann Michael Hayböck. 

Anders Fannemel ble beste nordmann på en sjetteplass, noe som gjør at hopperen fra Hornindal fortsatt henger med i kampen om sammenlagtseieren.

Hoppuka fortsetter med kvalifisering til nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen allerede onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere