RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg vil være den faren min far var

USIKKER: Eldar Rønning er ikke sikker på hvor mye lenger han vil satse langrenn. Han sier at han vil bruke mye tid på barna når karrieren er over.
USIKKER: Eldar Rønning er ikke sikker på hvor mye lenger han vil satse langrenn. Han sier at han vil bruke mye tid på barna når karrieren er over. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Eldar Rønning vil slutte å dyrke seg selv når skikarrieren er over.

I et par års tid har skogningen Eldar Rønning sagt at han gir seg på langrennslandslaget etter vinterens VM i Falun. Så enkelt blir det kanskje ikke likevel.

Han koser seg fortsatt sammen med lagkameratene, og motivasjonen er det ingenting i veien med til tross for en litt svak fjorårssesong for hans vedkommende. Aldri har han trent like mye på samme tid som nå heller.

- Det var ikke noe problem å starte opp igjen likevel?

- Det var litt stusslig etter Sotsji-OL der vi i tillegg hadde dårlige ski og mislyktes som vi gjorde. Da var det tyngre enn det har vært før, men heldigvis kommer det et VM i Falun med ny folkefest som i Holmenkollen. Det ga meg ny iver.

Viktige momenter

32 år er ingen alder i langrenn, og tobarnsfaren nevner også et annen moment som bidrar til ytterligere satsing.

- Ikke minst er det motiverende å ha et landslag, et støtteapparat og et trenerteam som jeg trives så godt med. Med et slikt kameratskap er det artig og inspirerende å reise på samling. Vi trives i lag, og det har mye å si for min del. Jeg har også hatt god drahjelp av det nye Toppidrettssenteret i Trondheim. Det er en fin møteplass, og jeg bruker det mye.

- Betyr alt dette at det kanskje ikke er slutt på landslaget likevel etter denne sesongen?

- Jeg håper ikke det. Jeg håper at jeg går så fort at jeg føler at jeg har mer å gi. Går jeg ikke fort nok lenger, skal jeg vurdere å gi meg på landslaget.

- Det kan bli noen år til?

- Jeg har to unger som jeg ønsker å se mer til. Vi får ta status etter sesongen på hvordan vi kan gjøre det enda lettere. Jeg har sagt før at jeg ønsker å være den samme faren som min far var, som tok meg med på ting jeg hadde lyst til. Når jeg ferdig som skiløper skal jeg slutte å dyrke meg selv. Da skal jeg være pappa på fulltid.

Mer trening

Rønning har trent på breen i Val Senales den siste tiden og blir der en stund til også. Han forteller om en sesongoppladning som har gått uten større skader og sykdom.

- Jeg har trent mer i år enn før. Vi på landslaget bestemte oss i vår for å legge ned mer mengdetrening. Fram til nå har jeg trent 80 timer mer mengde enn jeg noen gang har gjort før på samme tid, og jeg er ikke i nærheten av å trene mest på landslaget heller. Jeg føler virkelig at jeg har lagt ned et solid grunnarbeid. Vi har ikke vært i høyden før nå, men har hatt jevnlige samlinger i Norge. Det har fungert veldig bra, sa Rønning da NTB pratet med ham tirsdag.

Det er en plan bak opptrappingen av treningstimer under oppkjøringen.

- Planen er å være litt mer kynisk i november og desember, trene litt mindre da for å skape overskudd. Målet er at det skal gi en virkning siden jeg har så mye trening i «banken». Jeg har trent så mye som jeg nesten har tålt, og da er målet å ha overskudd når konkurransene går. Det har vært en utfordring for meg at jeg ofte har trent for mye mellom konkurransene. Planen er nå å være mer på overskuddssiden. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere