*Nettavisen* Sport.

- Johaug blir nok aldri noen toppsprinter

TRENER HURTIGHET: Therese Johaug smiler lurt før sesongstarten på Beitostølen. Sprintrenn blir det likevel trolig ikke på jenta fra Dalsbygda.

TRENER HURTIGHET: Therese Johaug smiler lurt før sesongstarten på Beitostølen. Sprintrenn blir det likevel trolig ikke på jenta fra Dalsbygda. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Men arbeidet med å bli hurtigere kommer ikke til å stoppes.

Jobben med å bli raskere blir aldri gitt opp, men landslagstrener Egil Kristiansen tror ikke at Therese Johaug noen gang vil bli verdens raskeste på korte distanser.

- Hun kommer nok aldri til å bli noen toppsprinter, men at hun kan komme til semifinaler og kanskje en finale i verdenscupen i ny og ne, det kan skje om løypa og føret ligger til rette for det, sier Kristiansen til NTB.

- Hvorfor er det slik? Hun er god i absolutt alt annet?

- Det er nok noen gener som ligger som ikke er så fryktelig lett bare å knipse bort for å gjøre noe med det. Du har noen gener som er spesielle når du som 18-åring tar en bronsemedalje på en 30 kilometer i et senior-VM. Det er også litt spesielt andre veien med noen utholdenhetsgener som er helt særegne. Det at hun ikke har de medfødte raske muskelfibrene, det får vi bare jobbe sakte, men sikkert med, sier Kristiansen.

Steg

Løpere liker aldri å snakke om sine svakheter, og Johaug er intet unntak i så måte. Trolig står hun over sprinten på Beitostølen søndag. Etter planen går hun fredagens klassiskrenn og lørdagens skøyterenn.

- Jeg har gått sprinten her én gang. Da gikk det bra hele helga med to seirer og en 4.-plass i sprinten. I betraktning til helgen etter, så gikk det ikke like bra i Kuusamo. Jeg må se an litt. Om jeg er i form og det passer slik så kanskje det blir sprint søndag også, men det er mange renn framover og det er på mange måter ikke her er at min beste form skal vise seg, sier Johaug til NTB under onsdagens pressetreff.

Dit kom hun litt forsinket. Etter en treningsøkt i Oslo på formiddag ble avreisen litt senere enn antatt fordi hun måtte legge om til vinterdekk på bilen.

Ikke gitt opp

Johaug har tatt steg i sprint de siste sesongene også, men noen kvantesteg er det ikke snakk om. Hun erkjenner også selv at det genetiske ikke ligger der for akkurat den delen av langrenn for hennes del.

- Jeg tror nok at det ligger mye genetisk til, men så tror jeg mye kan trenes opp og jobbes inn teknisk og taktisk. Det samt å bli sterkere. Jeg har sett at jeg har tatt steg i sprint og prøver å utvikle det mer. Jeg får komme meg med i flere semifinaler. Det er et mål, sier hun.

- Om jeg kommer meg med på laget da. Vi har bare seks plasser på laget i sprint, og det er flere om beinet.

- Hva med langløp? Er det aktuelt? Staking over lange distanser bør passe seg veldig bra?

- Nei, foreløpig er det ikke det. Jeg konsentrere meg om vanlig langrenn enn så lenge. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.