RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kan ha vært den siste finalesjansen

ETT HAKK OPP: Storhamar og Pål Johnsen har imponert i flere faser av hockeysesongen, men manglet det siste lille steget på å ta seg helt opp i Norgestoppen igjen.
ETT HAKK OPP: Storhamar og Pål Johnsen har imponert i flere faser av hockeysesongen, men manglet det siste lille steget på å ta seg helt opp i Norgestoppen igjen. Foto: Per Møller Pettersen
Sist oppdatert:
Frykter Storhamar får det vanskelig med å komme tilbake på samme nivå.

VÅLERENGA – STORHAMAR 2-1, sammenlagt 4-3 i kamper

JORDAL AMFI (Nettavisen): Pål Johnsen (38) endte opp som Storhamars beste på poengstatistikkene både i serien og sluttspillet. Sesongen endte likevel på bittert vis for den tidligere landslagsspilleren og Sverige-proffen.

Johnsen frykter at hans siste mulighet til å spille en ny NM-finale røk med onsdagens knepne tap for Vålerenga.

- Dette er helt klart bittert. Når du er 38 år som jeg er nå, så må du ta vare på den sjansen du får til å spille en finale. Fordi det er ikke sikkert den sjansen kommer neste år, sa Storhamar-profilen til Nettavisen etter kampslutt.

- Det er jo surt. Det kan være den siste gangen vi får muligheten. Jeg er veldig skuffa nå, tilføyde Pål Johnsen.

Veteranen, som går under kallenavnet «Magic» Johnsen i hjembyen, har levert varene i Getligaen med 52 målpoeng denne vinteren. Det er det fjerde høyeste poengantallet han har oppnådd på sine smått utrolige 20 sesonger som en del av Storhamars eliteserielag ishockey.

Servitør og målscorer
Ni mål og 43 assist (tredje flest målgivende av samtlige spillere i Getligaen) ga også en delt tiendeplass på lista over poengsankere i seriespillet, samt en delt tittel som poengkonge i Storhamar med rekkekameraten Joakim Jensen. Johnsen har spilt fram Jensen til mange nettkjenninger. Sistnevnte endte på 32 fulltreffere i ligaen.

Men i NM-sluttspillet har den eldste spilleren i Storhamars spillerstall også fått skikkelig fart på scoringsfrekvensen. Med enda en fulltreffer onsdag endte Pål Johnsen med fem mål og fire målgivende pasninger på tolv kamper. Dette er det samme som hans andre rekkekamerat, Christian Larrivée, og nok til en delt status som Storhamars beste poengsanker også i sluttspillet.

«Magic» Johnsen, som onsdag spilte sin 912. kamp i Storhamars drakt, er milevis foran alle andre i antall kamper på klubbens adelskalender. Tidligere har han ikke utelukket at han kan fortsette enda et par år, og kanskje runde 1000 opptredener for det tradisjonsrike hedmarkslaget.

Onsdag ønsket 38-åringen dog ikke å gi et bestemt svar på om han spill videre for de gule og blå også neste sesong.

- Lysere framtid
Likevel anser han Storhamar muligheter til å bli et stabilt topplag i norsk hockey igjen som gode. Det til tross for de store økonomiske problemene i klubben.

Problemene endte med 15 poengs trekk midt i seriespillet, selv etter at trenerduoen Michael Smithurst og Jonas Norge sa opp jobbene sine for å skåne spillerstallen for flere kutt.

- Jeg tror ting er litt på vei til å snu i klubben nå. For det første har vi jo gått langt i sluttspillet, det drar jo inn en del inntekter. Og jeg tror vi har en del ressurssterke personer som har gått inn og hjulpet til med å få til en struktur i klubben. Framtida ser lysere ut, mener Johnsen.

BARE NESTEN: Storhamar og lagkaptein Mads Hansen var nær en historisk snuoperasjon i semifinalene, men kom seg ikke over det aller siste hinderet.

Han er helt enig i at Storhamar skapte for lite framover i de to første periodene av den siste semifinalekampen mot Vålerenga. Målvakt Tommy Johansen fikk mye av æren for at lagene fortsatt var jevne i målprotokollen etter 40 minutter på isen.

- Keeperen holdt oss inne i kampen i to perioder. Men så begynte vi å skape litt i tredje, scorer én gang, og da fikk vi litt gass på tanken. Da er det egentlig små marginer som avgjør til slutt, oppsummerte Pål Johnsen.

Reprise
Ros til keeper Johansen vanket det også fra motstanderhold. Burvokteren ble skrytt opp i skyene av Espen «Shampo» Knutsen etter 33 redninger på 35 skudd.

- Storhamar hadde en fenomenal keeper som holder dem inne i matchen. Han skal ha kreditt for det han presterte. Han var «outstanding», sa VIFs trener til Nettavisen.

PRAKTKAMP: Tommy Johansen var lysende i den sjuende semien mot VIF. Det holdt likevel ikke til avansement.

For «Shampo» og hans spillere venter nå en reprise på fjorårets finaleserie mot Stavanger Oilers. Osloklubben har, som i fjor fordel av å ha vunnet grunnspillet, og starter derfor som hjemmelag i det første møtet fredag.

Da kampen om seriegullet skulle avgjøres i siste runde på Jordal for en måned siden ble Oilers sendt hjem igjen med stortap og forsmedelige 1-7 i bagasjen.

Men med nederlag på egen is i den tredje finalekampen i fjor, måtte Vålerenga gi tapt med 2-4 i kamper mot rogalendingene.

- Vi er selvfølgelig revansjsugne. Det kommer sikkert til å bli en bra finaleserie, med to gode hockeylag som har vært der før. Det er vanskelig å si om vi har noe psykisk overtak etter det forrige møtet. Hver kamp lever sitt eget liv. Men vi får håpe vi kan dra fordel av å ha hjemmebane, avsluttet «Shampo».


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere