RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Sverre Lunde Pedersen fikk sitt definitive internasjonale gjennombrudd med sin første verdenscupseier.
Sverre Lunde Pedersen fikk sitt definitive internasjonale gjennombrudd med sin første verdenscupseier. Foto: Jon Eeg (NTB scanpix)

- Klar for å kline til igjen

Sist oppdatert:
Skøytekronprinsen i angrepsposisjon.

Hans første verdenscupseier ga mersmak. Sverre Lunde Pedersen går for nye triumfer i Berlin i helgen.

22-åringen var raskest av alle og vant 1500-meteren i Seoul for to uker siden. Det var første norske verdenscupseier på 987 dager.

– Jeg føler at jeg er i angrepsposisjon og klar for å kline til igjen, sier Pedersen til NTB.

Med Håvard Bøkko borte fra isen på grunn av knetrøbbel har mye ansvar ligget på Pedersen i sesonginnledningen. Fana-løperen har vært i verdenstoppen de siste sesongene, og nylig kunne han endelig juble for sin første seier.

Fakta: Sverre Lunde Pedersen

Klikk for å åpne faktaboksen
 

* Alder 22 (født 17. juli 1992)

* Klubb: Fana

* Personlige rekorder: 500 m: 36,56. 1500 m: 1.43,25. 5000 m: 6.10,47. 10.000 m: 13.08,82.

* Meritter: 1 verdenscupseier. (©NTB)

– Det har vært målet hele tiden. Du kan si det sånn at en eller annen gang ville den vel komme, men det er litt overraskende at det skjedde så tidlig i sesongen og etter en litt skuffende åpningshelg i Obihiro. Det var veldig gøy. Det viser at jeg har nivået inne og gir god selvtillit.

Ny seiersmulighet

Etter seieren i Sør-Korea har han trent hjemme. I helgen er det klart for ny verdenscup i Berlin. 1500-meteren går søndag.

– Vi er optimistiske. Det er nye muligheter nå, men vi kan ikke forvente å vinne hver gang. Vi håper og tror han kan være med og kjempe om seieren, sier landslagstrener Sondre Skarli til NTB.

Pedersen vet at alt må stemme dersom han skal tukte rivalene enda en gang.

– Det er mange sterke konkurrenter, og 1500 meter er en vanskelig distanse. Alt må klaffe hvis du skal gå til topps. Det er små marginer som skiller.

Imponert Bøkko

Håvard Bøkko er på vei tilbake fra skade. På samling i Calgary satt han oppe om natten for å følge Pedersens løp. Han var imponert over lagkompisens seiersløp.

– Det var solid. Vi visste at banen i Seoul var litt tregere enn Obihiro, og det profitterer han på. Han er rimelig rask og er en god stayer på slutten. Det var på sisterunden han tok alle sammen. Det var et kjempebra løp, han hadde mye krefter, sier Bøkko til NTB.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere