RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kriseplan skal redde OL-drømmen

NY PLAN: Om en måneds tid vet idrettspresident Børre Rognlien om regjeringen og stortinget vil gå inn for OL på norsk jord i 2022.
NY PLAN: Om en måneds tid vet idrettspresident Børre Rognlien om regjeringen og stortinget vil gå inn for OL på norsk jord i 2022. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)
Lekene kan komme til å bli spredt utover østlandet.

Tre ferske meningsmålinger viser at folket fremdeles er imot OL i Oslo 2022. En måned før Solberg-regjeringen må gi Stortinget sin anbefalning, ja eller nei til lekene, jobbes det fra flere sentrale politikere i Ap og Høyre med en kriseplan, skriver VG.

Planen går i hovedsak ut på å flytte flere av OL-grenene ut av Oslo. Det kan bety hopp i Vikersund, skiskyting på Lillehammer, hurtigløp på Hamar, samt bygge en ishall i Drammen.

- Det er nødvendig å vise Stortinget at ting kan gjøres annerledes, dersom Stortinget ønsker det. Det handler om å gjenbruke eksisterende anlegg, å redusere kostnader, og om å lage et konsept som gjøre at flere kan dele på eierskapet til lekene i 2022, sier Espen Granberg Johnsen (Ap), til avisen.

Granberg Johnsen er ordfører i Lillehammer og medlem av den sentrale søkerkomiteen.

I OL-søknaden ligger en helt ny skiskytterarena på Grønmo, sørøst i Oslo, prisberegnet til 270 millioner kroner. Nå pågår det en diskusjon om å flytte skiskytingen til OL-anlegget fra 1994 på Lillehammer.

Også Buskerud kan komme til å ta del i et eventuelt OL. Kristin Ørmen Johnsen, stortingsrepresentant og leder i Buskerud Høyre, forteller at Vikersund er høyaktuell som arena for hopp i et Oslo-OL. I tillegg vurderes det ny ishall i Drammen.

- Vi er mange politikere på østlandsområdet som lenge har jobbet for å få en større spredning av OL-anleggene, og dermed også av eierskapet til OL. Selv er jeg veldig positiv til at Norge skal arrangere vinter-OL. Men jeg tror på å forankre OL bredere, og å legge opp til et langt mer folkelig OL, sier Kristin Ørmen Johnsen til VG.

I OL-søknaden er det budsjettert med fire nye ishaller i Oslo. Den la også opp til en ny ishall for hurtigløp på skøyter på Valle Hovin. Den ville kostet 671 millioner kroner. Nå seiler Vikingskipet på Hamar opp som et alternativ.

Om en måneds tid sender Solberg-regjeringen sin anbefalning til Stortinget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere