*Nettavisen* Sport.

- Må gjøre det i neste kamp også

LIKE LANGT: Henrik Solberg og Stavanger Oilers utlignet til 1-1 i kamper mot VIF i NM-sluttspillets finaleserie. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Oilers framsto på en helt annen måte i den andre NM-finalen.

07.04.14 15:37

STAVANGER OILERS - VÅLERENGA 4-2:

I den første NM-finalekampen på fredag slet Stavanger Oilers fælt med å prestere i den første perioden.

Søndag viste laget en helt annen «guts» foran 4172 tilskuere i DNB Arena.

- Vi visste at vi måtte komme ut på en annen måte enn vi gjorde sist. Nå må vi gjøre det i neste kamp også. Vi har vist før at vi kan vinne i Jordal Amfi, sier Henrik Solberg til Nettavisen.

Stavangers landslagsback har allerede rettet konsentrasjonen mot det tredje finaleoppgjøret på Vålerengas hjemmebane. Den kampen spilles tirsdag.

Nettopp den tredje kampen ble avgjørende i fjorårets sluttspillfinale. Da sikret Oilers seg borteseieren som banet vei for NM-gull nummer tre på fire sesonger.

Vålerenga, som ble norsk seriemester både denne og den forrige sesongen, er nok ikke særlig interessert i en gjentakelse.

Snudde roller
Et overtallsspill ga Christian Dahl-Andersen og vertene det første målet etter drøyt sju minutters spill.

Under fire minutter senere doblet Mathias Trettenes ledelsen for Oilers, assistert av Dahl-Andersen og Lars-Peder Nagel.

Det spillemessige overtaket Stavanger-spillerne skaffet de første 20 minuttene, ble utlignet av Vålerenga i midtperioden. Ikke ulikt det som skjedde da Vålerenga ledet med to etter den første perioden i Jordal Amfi fredag.

Den kampen endte til slutt med 4-2 til VIF.

I søndagens oppgjør fikk publikum ikke se flere mål i periode to. Men da Petter Røste Fossen økte til 3-0 da det var Vålerenga som spilte i overtall, virket det som om hjemmelaget hadde avgjort.

Kom tilbake
Gjestene fra Oslo hadde imidlertid ikke tenkt å gi seg.

Jonas Knutsen og Fredrik Csisar utnyttet de to neste Oilers utvisningene godt. Både én og to reduseringer var dermed et faktum.

Mot slutten tok VIF keeper Steffen Søberg av banen til fordel for en ekstra utespiller. Da Travis Ehrhardt så fikk pucken av Snorre Hallem, resulterte det i enda et likhetstrekk med den første finalekampen.

4-2 i tom kasse, og en avgjort kamp til vertenes fordel.

Dermed har de to rivalene vunnet en kamp hver før tredje finaleoppgjør i Oslo tirsdag.

Mer kynisme
- Kampbildet ble litt likt det som var på Jordal, ja. Vi kom ut og fikk to mål ganske tidlig. Så prøvde vi å «safe» det inn og Vålerenga kom tilbake, oppsummerer Solberg.

Han mener en mer kynisk tilnærming til det neste oppgjøret kan bli nøkkelen til å vinne neste duell i Oslo.

- Vi kan ikke forvente at vi kan spille ut Vålerenga på Jordal. Det er bedre om vi gjør de enkle og riktige valgene gjennom hele kampen, sier Oilers-backen til Nettavisen.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.