*Nettavisen* Sport.

- Må innrømme at jeg var litt redd

«KOKS»: Mikko Kokslien hadde bra med brensel i maskineriet i langrennet og ble norgesmester i kombinert. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Mikko Kokslien fyrte løs og vant NM-gull.

22.11.14 12:52

Kokslien lå på 10.-plass etter fredagens hopprenn, men satte inn rykket i den siste bakken og sikret seg NM-gull i kombinert lørdag.

Han vant foran Espen Andersen som var best etter hoppingen, og Håvard Klemetsen som var nummer fem i hopprennet.

- Jeg må innrømme at jeg er glad for at Håvard Klemetsen stivnet i den siste bakken, for jeg må innrømme at jeg var litt redd for hva han kunne ha fått til i en spurt, sa Kokslien til NRK etter rennet.

Han la ikke skjul på at han var glad for seieren, og at han synes det var topp å vinne NM-gullet i år også etter hopp i liten bakke (HS106) fredag og ti kilometer langrenn søndag.

Klemetsen lå i teten så å si gjennom hele langrennet, men måtte melde pass da Kokslien satte inn det avgjørende rykket på toppen av den siste bakken bare noen hundre meter fra mål.

Espen Andersen klarte å følge Kokslien et stykke på vei, men måtte slippe på de siste meterne.

- Etter litt sykdom i sommer og høst var jeg litt usikker på egen form i dette rennet som er sesongåpning, men det funket bra, og jeg følte jeg hadde bra kontroll. Teknisk gikk det fint hele veien, slo norgesmester Mikko Kokslien fast. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag