RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Man kan ikke få i pose og sekk

TROR NORTHUG FORSTÅR MEDIESTØYEN: Kjetil Jansrud tror Petter Northug forstår den voldsomme mediedekningen av langrennsstjernens fyllekjøring.
TROR NORTHUG FORSTÅR MEDIESTØYEN: Kjetil Jansrud tror Petter Northug forstår den voldsomme mediedekningen av langrennsstjernens fyllekjøring. Foto: Simen Lønning (Mediehuset Nettavisen / Heiko Junge (NTB Scanpix)
Kjetil Jansrud tror Petter Northug forstår mediestøyen.

SOGNSVANN (Olympiatoppen): Petter Northug har opplevd en enorm mediestøy siden han krasjet sin Audi A7 i beruset tilstand natt til søndag.

Skistjernen har preget forsidene på en rekke norske aviser hele uken, samtidig har også internasjonal presse vist interesse for skandalen.

På sosiale medier har debatten gått om Northug har fått ufortjent mye oppmerksomhet. 

- På sin plass
Kjetil Jansrud, olympisk mester i alpint, tror imidlertid langrennsstjernen har full forståelse for den voldsomme mediedekningen.

KRASJET: Natt til søndag krasjet Petter Northug sin Audi A7 i beruset tilstand.

Alpinisten mener også den er på sin plass.

- Jeg har ingen problemer med å forstå at det får oppmerksomhet i media. Det synes jeg er på sin plass. Det kan ikke være sånn at man får i pose og sekk. Man kan ikke nyte gleden av å være konge i media, godt likt av Norge, og så gjør man noe sånt og ikke tar det som kommer, sier Jansrud til Nettavisen.

- Det tror jeg han (Northug) forstår godt. Jeg kan aldri tenke meg at han sitter og føler seg urettferdig behandlet. Hvis han gjør det, må han ta seg en «reality check», forklarer alpinisten. 

- Ulike konsekvenser
28-åringen fra Vinstra tror de fleste offentlige personer er klar over at deres handlinger kan få større konsekvenser i enkelte sammenhenger.

- Det går ikke an å nyte glorien av masse medieoppslag når man gjør det bra og så si at man ikke ønsker det når man får negative oppslag. Jeg mener at man må vite det. Er man med på leken må man tåle steken, sånn er det med media og, forklarer OL-vinneren. 

- Er man en offentlig person, uansett om det er idrettsutøver, politiker eller hva det nå enn er, så setter man seg i en posisjon hvor det kreves like mye av deg, men konsekvensene er ikke alltid de samme, sier 28-åringen.

Jansrud vil ellers si lite om hva han tenker om Northugs kjøretur.

- Jeg synes han skal få svare for det selv. Å legge meg opp i hvordan han skal løse og takle det, orker jeg ikke. Men det er veldig alvorlig, forteller Jansrud. 

- Er man en offentlig person, uansett om det er idrettsutøver, politiker eller hva det nå enn er, så setter man seg i en posisjon hvor det kreves like mye av deg, men konsekvensene er ikke de samme, sier Jansrud til Nettavisen.


Forbilde

Northug har fått kritikk for å være et dårlig forbilde for barn og unge etter fyllekjøringen.

På generelt grunnlag, ser Jansrud sammenhengen med det å være idrettsstjerne og forbilde. 28-åringen sier imidlertid at han bruker lite krefter på å være nettopp det. I stedet fokuserer han på å følge gode råd fra mor og far.

- Jeg tenker ikke at jeg ikke skal gjøre ting fordi jeg er et forbilde for unge, men jeg tenker at jeg ikke skal gjøre det fordi jeg ikke har lyst til å fremstå på en viss måte, sier Jansrud.

- Jeg har egentlig ikke noe spesielt forhold til det å være forbilde. Jeg står ikke opp og ser meg i speilet og sier at jeg skal være et forbilde. Jeg tenker mer på den oppdragelsen jeg har fått av mine foreldre, og jeg er tro til den. Jeg går ikke ut og prøver å være noe jeg ikke er. Jeg vet også at den oppdragelsen jeg har fått er såpass solid at jeg ikke trenger å passe på det. Hvis unge da synes det er en bra greie, så er det supert, forklarer 28-åringen.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere