RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
UTSETTELSER: Hverken Espen Bredesen eller Bjørn Wirkola syns det var særlig morsomt å følge søndagen TV-sending fra Oberstdorf.
UTSETTELSER: Hverken Espen Bredesen eller Bjørn Wirkola syns det var særlig morsomt å følge søndagen TV-sending fra Oberstdorf. (NTB Scanpix)

- Man skal ikke undervurdere TV-seerne

Sist oppdatert:
Hoppukerennet frustrerte TV-seere.

Etter nesten fire timer med avbrytelser og utsettelser, valgte juryen søndag kveld å avlyse søndagens hoppukerenn i Oberstdorf.

Snøværet og de varierende vindforholdene gjorde det umulig å gjennomføre et rettferdig hopprenn. 

På det sosiale nettstedet Twitter raste en rekke frustrerte TV-seere som mente at hoppsporten har blitt en sport med alt for mye venting.

Espen Bredesen er for første gang på mange år hjemme i Norge under hoppuka. Den tidligere storhopperen hadde ingen god opplevelse som TV-seer søndag.

Kritisk Bredesen
Tidligere hoppukevinner, olympisk mester og verdensmester, Espen Bredesen, forstår TV-seernes frustrasjon. Han var blant dem som ikke orket å følge med på de rekke utsettelsene søndag ettermiddag.

- For å si det sånn. Jeg betrakter meg selv som litt over snittet interessert. Jeg så hvordan det var og hvordan de utsatte rennet. Jeg skrudde av og gikk ut for å måke snø. Jeg skjønte hvordan dette ville gå, sier Bredesen til Nettavisen.

Bredesen er forsiktig med å uttale seg for mye om hva juryen burde ha gjort annerledes, men mener det er unødvendig å utsette rennet hvert 15. minutt, slik de gjorde i flere timer søndag.

- Å utsette rennet hvert 15. minutt er bare lureri, og det gadd jeg ikke se på, sier Bredesen.

- Bare et problem i Norge
Norges sportssjef, Clas Brede Bråthen, virker ikke å dele samme syn som Bredesen. Til TV 2 hevder sportssjefen at man er spesielt negative til utsettelser i Norge.

- Det er bare i Norge man sier at dette er dårlig PR for hoppsporten. At de venter så lenge med å prøve å gjennomføre rennet, viser hvor viktig og stor idretten vår er i denne delen av verden.

- Vi driver en risikosport, derfor gjorde juryen det rette med å vente lengst mulig, og ikke gamble med helsa til unge utøvere, sier Bråthen til TV 2.

Bredesen har lite forståelse for sportssjefens uttalelser om at holdningen er spesiell for Norge.

- Folk er vel ikke så lettlurte at de synes at dette var bra. Jeg synes det høres veldig rart ut om det bare er vi som synes at dette ikke er bra, sier OL-mesteren fra 1994.

- Man skal ikke undervurdere TV-seerne. Det er vi som ser på dette. Og synes vi at dette er dårlig, så er det dårlig, forklarer Bredesen. 

Bjørn Wirkola forstår frustrasjonen til TV-seere, men mener man må ha forståelse for at hopp er en utendørsidrett.

Wirkola: - Ikke trivelig
Heller ikke hopplegenden Bjørn Wirkola fulgte hele TV-sendingen fra søndagens renn.

- Jeg skiftet litt over på engelsk fotball, sier Wirkola til Nettavisen.

Den tidligere hoppukevinneren mener man må ha forståelse for at hoppsporten er en utendørsidrett, men tror ikke at det bare er i Norge man blir frustrert over utsettelsene.

- Jeg kan ikke skjønne at det ikke skulle være like reaksjoner overalt. Det er ingen som synes det er artig å se på nye avgjørelser hvert kvarter.

- Det er klart at det ikke er noen som synes at det er noe trivelig å se på slik det ble i går. Men det er en utendørsidrett, så det kan ikke alltid være helt bra. Sånn er det egentlig bare, men det er ikke noen god reklame for hoppsporten, erkjenner hopplegenden. 

- Farlig å neglisjere
Det synet deler også tidligere verdenscupvinner fra 1987, Vegard Opaas.

- Jeg tror ikke mellomeuropeere har noe annet syn på det her enn oss. Det kan være farlig å neglisjere det. Jeg tror man skal ta det innover seg. Det er et produkt man skal selge, sier Opaas til Nettavisen.

- Det er ikke til det positive for hoppsporten. Det er det ingen tvil om. Jeg som gammel skihopper vil få med meg det her, men synes det er stusselig å se på pausebilder og fjorårets renn. Det blir ikke noen «høydare» på kvelden. Jeg forstår at de som ikke har like stor lidenskap for hopping heller ser en film, forklarer Opaas.

Den tidligere landslagshopperen som ble nummer to i hoppuka bak Ernst Vettori i 1987, har imidlertid en forståelse for at juryen hadde vanskeligheter med å avlyse søndagens renn.

- Dette er en av de store tingene som skjer i romjulen. Det er mye som står på spill med tanke på prestisjen i å få gjennomført det. Det er klart at de tøyer det til det aller lengste.

- De i juryen er ikke annet enn mennesker, de heller. Det er en utendørsidrett og man må forholde seg til det, sier Opaas.

Resultater Oberstdorf mandag:

1. Stefan Kraft (AUT)

2. Michael Hayboeck (AUT)

3. Peter Prevc (SLO)

4. Kamil Stoch (POL)

5. Andreas Kofler (AUT)

6. Anders Fannemel (NOR)

7. Roman Koudelka (CZE)

8. Noriaki Kasai (JPN)

9. Jernej Damian (SLO)

9. Daiki Ito (JPN)

---

12. Phillip Sjøen

14. Anders Jacobsen

16. Rune Velta

21. Anders Bardal

28. Johann André Forfang

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere