*Nettavisen* Sport.

- Min stilling er usikker

FORNØYD: Landslagstrener Roy Johansen har ledet Norge til ny plass i det fineste selskapet, tross mange forfall. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Kanskje har de norske ishockeygutta motivert Roy Johansen til å fortsette som landslagssjef.

Innsatsen i Minsk-VM har iallfall vært upåklagelig. Spillerne har kjempet i sjefens ånd og vært nær kvartfinale og poeng mot flere storlag. Landslaget virker samlet og sterkere enn det mange skulle ha det til før mesterskapet.

- Ja, det har vært en formidabel utvikling fra vi startet samlingen i mars, gjennom privatkampene mot blant andre Tsjekkia og Sverige og inn i denne turneringen. Bitene har falt på plass. Flere yngre spillere har meldt seg på, og alt i alt har det vært en veldig god utvikling, sier Roy Johansen til NTB.

Han har ledet det norske laget siden 2001. I noen VM-turneringer, blant andre årets, har han måttet klare seg uten flere nøkkelspillere, men likevel har Norge berget plassen i elite-VM (siden 2006).

- Seks spillere som normalt skulle vært med, er borte. Men nye spillere har tatt opp hansken og vist at de vil være med. Det er ofte slik det er også, at når noen er skadde eller gir seg, er det nye som får muligheten. Da gjelder det å være klar. Også er det noen som har overrasket og tatt stegene veldig fort når de har fått tillit. Det er gledelig, fortsetter landslagssjefen.

Uavklart

Johansens kontrakt går ut etter VM. Hjemme i Oslo skal han diskutere en mulig forlengelse med Norges Ishockeyforbund.

- Har VM-prestasjonen i Minsk motivert deg til å fortsette?

- Det vil være ett av momentene som vil være med på å bestemme om jeg vil fortsette eller ikke. Og så er det mange andre ting som må vurderes. Jeg har utsatt dette i enighet med forbundet til etter VM. Da kommer jeg til å tenke gjennom det. Min stilling er usikker ennå, sier Johansen til NTB.

Uten å hinte om når de norske spillerne vet om de får ny sjef.

- Det har jeg ingen formening om, men i løpet av sommeren bør det iallfall være på plass.

Vokser

Med eller uten Johansen skal Norge spille sitt tiende strake A-VM i Tsjekkia i 2015. Selv uten veteraner som Mads Hansen og Per-Åge Skrøder (gir seg på landslaget), kan man trolig stille et vel så sterkt lag der.

- Det tror jeg. Det vil selvfølgelig være et savn etter de to, som har vært bautaer i landslaget i lang tid. Men det kommer opp yngre spillere som nå har fått være med på dette nivået og har fått motivasjon. Så får de bruke VM som en stimulering til å trene bra gjennom sommeren og vinteren og få en best mulig hverdag. Da tror jeg A-landslaget kommer godt forberedt også i VM neste år, sier Johansen.

Noen av de nevnte, yngre spillerne blir Sverige-proffer fra neste sesong. I Minsk-VM var fordelingen i laget 13 proffer mot 12 spillere fra hjemlig liga.

- Derfor er det viktig å spille mange privatkamper mot god motstand for å forberede spillerne fra Get-ligaen best mulig til VM. Men det gjelder også å gå enda lenger videre. For det er helt klart et veldig høyt nivå ute i forhold til hjemme, mener han. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.