RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Min umiddelbare tanke er at vi må tenke annerledes

TIL CANADA: Vidar Løfshus reiser i høst til Canada for å gjøre landslagsløperne best mulig forberedt til det som venter dem om et år.
TIL CANADA: Vidar Løfshus reiser i høst til Canada for å gjøre landslagsløperne best mulig forberedt til det som venter dem om et år. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
Dette blir langrennsstjernenes høydepunkter neste sesong.

Verdenscupen i langrenn er over for denne sesongen, men flere av landslagsløperne Nettavisen har snakket med har allerede begynt å tenke på neste sesong.

Uten hverken OL eller VM på programmet, er det tourene som blir vinterens høydepunkt. I det internasjonale skiforbundets foreløpige plan, er det satt opp hele tre tourer neste sesong. 

Kan føre til endring
Landslagssjef Vidar Løfshus tror det kan føre til en endring i treningsopplegget mot neste vinter.

For selv om årets sesong har vært tidenes beste sett med norske øyne, er det ingen garanti for at suksessoppskriften vil gi Norge like mye å juble for i neste års tourer.

- Vi har ikke helt begynt på den diskusjonene ennå, men min umiddelbare tanke er at vi må nok tenke annerledes neste år, sier Løfshus til Nettavisen. 

- Det er en del løpere som tåler mer og kan gjøre ting annerledes, mens det også er løpere som må planlegge mer i detalj. Men i mitt hodet er det urealistisk at man går alt gjennom hele sesongen. Det riktignok være noen andre som mener noe annet, også i vårt trenerteam, så det får vi diskutere, sier landslagssjefen som påpeker at dette foreløpig ikke har vært diskutert med landslagstrenerne.

Løfshus er imidlertid tydelig på at nøkkelen for suksess i verdenscupen neste sesong, blir å henge med i tourene.

- Vinner man de tre, har man rimelig god kontroll, humrer Løfshus.

Røthe gleder seg til tour i Canada
Allerede under åpningshelgen i verdenscupen neste vinter er det klart for en tredagers tour i finske Ruka, mens det på nyåret vil som vanlig bli arrangert Tour de ski. Nytt av året, blir imidlertid en lengre tour i Canada hvor sesongen skal avsluttes.

Vinner av sesongens siste renn i Holmenkollen, Sjur Røthe, forteller at det er denne touren flere av løperne ser spesielt frem til.

- Det er klart at hovedmålet for min del blir Tour de ski. Samtidig har jeg veldig lyst til å gå fort i den avsluttende touren som er i Canada. Jeg tror det blir en veldig stor opplevelse og interessant vri på det med avslutning der borte. Jeg tror det er mange av oss som gleder oss, sier Røthe til Nettavisen.

Landslagssjef Løfshus deler Røthes entusiasme.

- Det er noe jeg ser lyst på. Det er et spennende konsept som blir både tøft og langt. Vi må forberede oss godt, og jeg reiser vel i august til Canada for å kartlegge litt, forteller Løfshus. 

Åtte renn
Planen er at det skal arrangeres hele åtte verdenscuprenn i forbindelse med den canadiske touren. 

Gatineau, Montréal, Québec, Canmore, Lake Louise og Canmore skal etter planen være stoppestedene på veien i touren som starter 1. mars 2016.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere