*Nettavisen* Sport.

- Nå ser jeg bare en som sitter her uten ryggrad

Opptak av programmet «Skavlan» ble gjort i Stockholm torsdag. Erik Røste, Fredrik Skavlan og Anders Aukland. Foto: Robin Haldert (NTB scanpix)

Anders Aukland til angrep mot skipresident Erik Røste under «Skavlan».

06.03.14 20:36

Programmet sendes på NRK fredag kveld. De to var gjester i programmet som følge av påstandene om mistenkelig høye blodverdier fra utøvere fra flere nasjoner satt fram i SVTs dokumentar «Uppdrag Gransking» som ble sendt onsdag kveld.

Aukland mener at han ikke har fått den nødvendig støtten av Norges Skiforbund etter at han i dokumentaren ble navngitt sammen med estlenderen Jaak Mae.

Derfor gikk han ifølge Dagbladet til angrep på skipresident Erik Røste.

- Jeg har ikke fått den hjelpen jeg forventet av skiforbundet. Jeg må svare i reneste Lance Armstrong-stil. Jeg må jo si til alle som spør at de må henvende seg til FIS (det internasjonale skiforbundet). Det er bare en ting som hjelper. Det er åpenhet, sier Anders Aukland i Skavlan-intervjuet.

Røste hevdet at skiforbundet ikke sitter på noen informasjon som kunne ha hjulpet Aukland med ikke å havne i dokumentaren. Det mente Aukland var feil.

– Den «mistenktlista» ble opprettet av Bengt Saltin. Det var en liste som ble brukt for å teste utøvere. Noen ble tatt, noen ble frikjent. Aukland ble det aldri dokumentert noe rundt. Det ble ikke opprettet noen sak mot ham, sier Røste.

- Denne informasjon er det jeg trengte å høre (i dokumentaren). Nå ser jeg bare en som sitter her uten ryggrad, sier Aukland om skipresidenten. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.