- New York Rangers må gi Zuccarello ny kontrakt nå

NØKKELSPILLER: Mats Zuccarello (nummer 36) omtales som en nøkkelspiller for New York Rangers.

NØKKELSPILLER: Mats Zuccarello (nummer 36) omtales som en nøkkelspiller for New York Rangers. Foto: Frank Gunn (Ap / NTB scanpix)

Ekspert mener nordmannen er essensiell for New York Rangers.

Natt til onsdag scoret Mats Zuccarello to mål da hans New York Rangers vant 5-4 mot Toronto Maple Leafs. 27-åringen fra Oslo har gjort poeng i seks kamper på rad.

«Kamp etter kamp er Zuccarello en av lederne i laget når det gjelder energi, fysisk spill og offensiv kreativitet, uansett om han produserer poeng eller ikke», skriver Pat Leonard i sin nyeste bloggpost.

Leonard dekker New York Rangers for New York Daily News og følger laget ekstremt tett gjennom de 82 grunnseriekampene som spilles fra oktober til april og det påfølgende sluttspillet.

«Når poengproduksjonen kommer, slik den har gjort de siste seks kampene, eliminerer det ethvert argument imot å beholde Zuccarello i Rangers», fortsetter Leonard.

Mats Zuccarello inngikk en ettårskontrakt med Rangers i fjor sommer, verdt 3,5 millioner dollar. Han håper å inngå en mer langvarig avtale neste gang.

- Du vet at jeg ønsker at han blir. Det er ikke på grunn av poengene, det er ikke assistene, det er ikke målene, det er hvor bra han spiller uten pucken. Det er hvor hardt han jobber, sier Derick Brassard om sin norske rekkekamerat.

Mats Zuccarello selv har gjort det helt klart at han ønsker å bli. Trener Alain Vigneault har uttalt at han håper å beholde oslogutten. Selv manager Glen Sather er ifølge Pat Leonard begeistret for Zuccarello.

HTML EMBED


Man skulle derfor tro at en kontraktsforlengelse kun er en formalitet. Det er det ikke. NHLs lønnstak begrenser hvor store lønnsforpliktelser lagene kan påta seg, og New York Rangers har flere sentrale spillere på utgående avtaler akkurat nå. Eksempelvis Martin St. Louis og Derek Stepan.

«Dette kan til slutt ende med at Zuccarello blir nødt til å akseptere litt dårligere betalt for å bli i New York, men så lenge forskjellen ikke er altfor stor mellom hva Rangers tilbyr og hva andre lag kan tilby, tror jeg han blir», skriver Pat Leonard.

Samtidig påpeker Leonard at det fort blir snakk om store penger. Hvis Rangers ikke kan tilby mer enn 3,75 millioner dollar årlig i tre år, og et annet lag vil gi 4,0 millioner i fem år, blir forskjellen nesten ni millioner dollar.

«Derfor må manager Glen Sather gjenoppta forhandlingene med Zuccarellos leir nå», mener Pat Leonard.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.