- NHL-klubben må rette opp det de gjorde mot Holøs

TILBAKE TIL NHL? Jonas Holøs ønskes tilbake til NHL, og han er fristet av tanken.

TILBAKE TIL NHL? Jonas Holøs ønskes tilbake til NHL, og han er fristet av tanken. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Klubbløse Jonas Holøs håper på ny NHL-sjanse.

19.05.15 12:44

OSTRAVA (Nettavisen): Jonas Holøs fikk med seg 39 kamper for Colorado Avalanche i 2010/2011-sesongen.

Han gjorde sakene sine bra da han var der, og nå roper fansen og en sportsavis i Denver på at klubben skal hente tilbake nordmannen.

BSN Denver skrev for en liten stund tilbake at klubben må «gjøre ting rett igjen» med Holøs.

Etter sin første sesong for NHL-klubben, fikk ikke Holøs være med på oppkjøringssamlingen med Avalanche, og han ba om å bli frigitt fra kontrakten så han kunne signere med en europeisk klubb.

Klubbløs
BSN Denver skriver videre at Patrick Roy, hovedtrener for Avalanche, bør rette opp feilen hans forgjenger gjorde da han lot Holøs forlate klubben.

Holøs er for tiden klubbløs, etter to sesonger i KHL-klubben Lokomitiv Jaroslavl, og frem til 1. juli er det Avalanche som eier rettighetene på nordmannen.

Supportersiden Eurolanche mener Holøs fortjener en ny sjanse i klubben.

Det er noe som smigrer nordmannen.

- Det er synd det ikke er supporterne som skriver ut kontraktene, ler Holøs på spørsmål fra Nettavisen.

- Det er hyggelig, og det betyr at man har gjort noe rett da man var der. Det er hyggelig å høre det, fortsetter han.

Han har fått med seg at Avalanche har slitt på backsiden i den forrige sesongen, og han håper selvsagt at han får en ny mulighet til å spille i verdens beste liga, men påstår at det ikke er noe han tenker så mye på.

- De har kanskje ikke vært så fornøyde med backene sine i år, slik jeg har forstått det. Hvis jeg er heldig, så kanskje det finnes en mulighet? undrer han.

Fortsetter ikke i Jaroslavl
Han forteller videre at han ikke kommer til å fortsette i Jaroslavl, og at det er avklart med klubben.

- Det blir ikke noe fortsettelse i Jaroslavl. Det er vel 99 prosent sikkert. De tok kontakt med agenten min, men vi har sagt oss fornøyde med å avslutte sånn det er nå.

(Saken fortsetter under bildet)

NHL-FORTID: Jonas Holøs fikk 39 kamper iløpet av én sesong for Colorado Avalanche da han var det i 2010/2011-sesongen. Foto: Doug Pensinger (Getty Images)

Siden sist han var i NHL, føler han selv at han har utviklet seg som spiller, og han er helt sikker på at han er god nok, dersom han skulle få sjansen.

- Jeg føler vel at jeg har vokst litt. Jeg har kanskje ikke blitt så mye bedre som hockeyspiller, men jeg føler at jeg har blitt klokere og vet litt mer. Man lærer litt med åra.

- Og jeg tror jeg er god nok til å spille der, men det blir vanskelig å si. Får jeg tillit, så har det mye å si. Da er jeg sikker på at jeg kan gå inn og ta en plass.

Trenger tillit
Han ønsker ikke å reise tilbake til NHL dersom han blir tiltenkt en rolle i tredjerekka. Han føler han må få tillit og mye istid, dersom det skal være interessant for ham å reise over.

- Får jeg kun tolv til 13 minutter med istid per match, så tror jeg ikke jeg er god nok til å spille. Jeg trenger mer tillit for å føle at jeg bidrar med noe for å kunne spille bra. Det spørs hvilken rolle jeg får.

- Du trenger ikke rundt 30 minutter istid som på landslaget?

- Nei, jeg trenger ikke det. Men jeg trenger å spille regelmessig, for meg er det viktig å finne rytmen og at ting ruller på. Jeg trenger ikke 30 minutter, men får jeg spille fra 18 til 22 minutter, så er det optimalt.

Han føler hockey-VM i Tsjekkia var et godt utstillingsvindu, og han håper det kommer tilbud fra storklubber, selv om det ikke nødvendigvis må være fra NHL.

- Er det aktuelt å fortsette i KHL?

- Hvis jeg kan velge, så vil jeg helst over (til NHL). Men jeg har lagt det litt på is, og det må eventuelt være at jeg skriver kontrakt først et annet sted, og at jeg bruker en klausul eller noe, hvis det skulle dukke opp noe. Jeg vil ikke risikere og vente på sjansen (på NHL), for jeg føler mulighetene er såpass små.

- Det er KHL jeg har snakket med om, men så har ikke økonomien i Russland vært så bra de siste årene, så jeg er litt usikker på hva jeg selv vil.

- Det er mye som skal veies for og imot her, og så må det være rett lag i KHL. Jeg gidder ikke spille for noe bunnlag, for da er det tøft der borte, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.