*Nettavisen* Sport.

- Noe lignende vil ikke hoppverden ha sett maken til

INNE I VARMEN: Kenneth Gangnes fikk plass på landslaget. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

- Historien til Kenneth Gangnes blir helt fantastisk hvis vi lykkes med å løfte han til det nivået vi vet han har kapasitet til.

OSLO (NTB): Kenneth Gangnes har kjempet seg tilbake i hoppbakken etter to karrieretruende korsbåndskader. Onsdag ble skihopperen fra Kolbukameratene tatt ut på neste sesongs elitelandslag.

Gangnes fikk den siste plassen på det norske laget i kamp med Daniel André Tande, Andreas Stjernen og veteranen Tom Hilde.

Sportssjef Clas Brede Bråthen mener 25-åringen er på vei tilbake mot verdenstoppen nærmest mot alle odds.

- Historien til Kenneth blir helt fantastisk hvis vi lykkes med å løfte han til det nivået vi vet han har kapasitet til. Noe lignende tror jeg faktisk ikke hoppverden har sett maken til, sier han til NTB.

Skade på skade

Den meget talentfulle totningen ble tatt ut på elitelandslaget allerede foran 2009/10-sesongen, men røk korsbåndet allerede samme sommer. Siden har han vært gjennom ytterligere én korsbåndskade og et knippe operasjoner.

- Denne sesongen er den første hele der han ikke har hatt noen problemer, og igjen har han vist ting som trenerne våre ser et høyt potensial i. Kenneth er en veldig spennende utøver som har hatt en voldsomt tøff kamp for å komme tilbake, sier sportssjef Bråthen.

- Den jobben han har gjort for å komme seg dit han er i dag, står det enorm respekt av. Han har skaffet seg en plattform som gjør at han allerede er bedre enn før han ble skadet. Det er grunnen til at han nå, fem år etter den første skaden, får tillit igjen, tilføyer han.

Stöckl-skryt

Landslagstrener Alexander Stöckl trekker fram 25-åringens evne til å prestere når han først får sjansen.

- Kenneth var stabil gjennom hele årets sesong. Han endte høyt oppe sammenlagt i kontinentalcupen, og de gangene han var med i verdenscupen, klarte han å ta ut potensialet sitt. Det klarte verken Tande, Hilde eller Stjernen, sier han.

Ganges la inn en god søknad om landslagsplass da han avsluttet årets sesong med NM-sølv i normalbakke i slutten av mars. Sjuendeplassen i skiflygingsrennet i Vikersund 14. februar var totningens beste individuelle plassering i verdenscupen i vinter.

Stöckl er ikke i tvil om at Kolbukam-hopperen kan løfte seg helt opp i den ypperste verdenseliten.

- Kenneth har et fantastisk fysisk potensial. Han er en av de mest spenstige vi har. Og jobben han har gjort med å komme tilbake fra skade, sier noe om viljen og innsatsen hans. Det finnes ikke så mange skihoppere som har klart det samme, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag