*Nettavisen* Sport.

- Noen har prøvd å strø salt i såret

MENER MEDIA VIL SKAPE KONFLIKTER: Vidar Løfshus mener enkelte medier prøver å skape konflikter som ikke finnes i langrennsmiljøet. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Vidar Løfshus mener enkelte medier har skapt et feil bilde av forholdet mellom landslaget og Petter Northug.

13.03.15 15:08

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Landslagssjef Vidar Løfshus mener enkelte medier har skapt et dårligere bilde av forholdet mellom landslaget og Petter Northug enn det som virkelig er tilfelle.

På en pressekonferanse i forbindelse med helgens kommende verdenscuprenn i Holmenkollen tok den norske landslagssjefen seg tid til å snakke om lagets forhold til Northug.

- Tilbakemeldingene fra Petter er veldig tydelige. Han er veldig fornøyd, sier Løfshus til Nettavisen og resten av pressekorpset.

- Jeg tar med meg det at vi har lykkes med «integreringen» av Petter på laget. Det er mange i media som har prøvd å strø salt i såret og si at dette ikke fungerer, men det gjør det, forklarer landslagssjefen.

- Vil skape konflikter
Til Nettavisen utdyper Løfshus hva han mener.

- Jeg vet ikke om alt som står er feil, men jeg snakket nettopp med en journalist (i en av landets største aviser), og de er veldig på det her med å skape konflikter. Det ble referert i VM at det var en konflikt med Petter fordi han ikke hadde gode nok ski. Det har vi røsket opp i, og det er ingen rundt Petter som har uttalt at han har dårlige ski, forklarer Løfshus.

- Da blir det på en måte bare for å skape konflikter mellom oss og Petter. Det er ikke sånne type konflikter. Det har vært mer ryddig enn noen gang tidligere i år. Vi lagde noen retningslinjer før sesongen begynte og med unntak av et par tilfeller har vi forholdt oss til de på en veldig bra måte, sier landslagssjefen.

Nye forhandlinger
Etter sesongen skal Norges største langrennsstjerne Petter Northug igjen i forhandlinger med Skiforbundet.

Northug skal ikke ha noe ønske om å kvitte seg med sin egen hovedsponsor Coop, men Skitinget bestemte i fjor at de ikke vil tillate Northug å være en del av privatlaget om han skal representere Norge i verdenscupen og kommende mesterskap.

Det blir imidlertid spekulert i om Skiforbundet kan komme til å fire på kravene.

Taus Northug
Selv ville Northug si lite om neste sesong på fredagens pressekonferanse.

- Nå har jeg mest fokus på det som skal skje den helgen her, så får vi tar det som skal skje neste år senere, sier Northug.

- Jeg vet mer om hva som skjer om tjue år enn om det som skjer om ett år, sier Northug.

Landslagssjef Løfshus vil heller ikke si så mye om hva han tror utfallet blir av forhandlingene med skistjernen.

- Det er heldigvis ikke jeg som skal kjøre de forhandlingene. Det blir administrasjonen og skistyret som jobber med det. Jeg har et veldig avslappet forhold til det. Jeg får forholde meg til det som blir sluttresultatet. Jeg har ikke peiling på hva de kommer frem til. Det er veldig vanskelig å si noe om, sier Løfshus til Nettavisen.

- Petter sier veldig lite. Han har ikke sagt noe mer til meg enn hva han har sagt til pressen. Hans innerste tanker får ikke vi, og de får heller ikke dere. Han er i en forhandlingsposisjon han også, så det vil være veldig dumt av han å komme med klare utspill, forklarer landslagssjefen.

Skryter av Nystad
Northug tok seg imidlertid tid til å skryte av landslagets hovedtrener Trond Nystad, som er i tenkeboksen på om han vil fortsette som landslagstrener i årene som kommer.

- Jeg er veldig fornøyd med jobben Trond har gjort mens vi har jobbet sammen. Jeg håper han fortsetter, forteller Northug.

Lørdag stiller Northug og de andre skistjernene til start på den tradisjonsrike femmila i Holmenkollen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.