*Nettavisen* Sport.

- Northug ble løslatt før tilståelsen

ANNET FORLØP: Det er flere versjoner av hendelsesforløpet etter Petter Northugs promillekjøring i mai. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)

Skyldte på kameraten i tre avhør før han fortalte sannheten.

21.09.14 07:15

Petter Northug hevdes å ha blitt løslatt på kvelden søndag 4. mai i boka «Northug - en familiehistorie» som ble gitt ut tidligere i høst.

Dagbladet mener imdertid å vite at skistjernen ble sluppet fri etter et avhør som startet klokka 11.15 på den samme datoen.

I tre ulike avhør skal Northug ha benektet at han kjørte bilen som krasjet i autovernet ved en rundkjøring på Byåsen i Trondheim natta før den nevnte søndagen.

Isteden anklaget Northug kameraten sin, som ble sittende skadd igjen i bilvraket da langrennsprofilen stakk fra ulykkesstedet, for å ha vært sjåføren, skriver avisen.

Annet hendelsesforløp

Mens det i boka til Sverre M. Nyrønning framstilles som om at Northug fikk slippe fri etter å ha sovet ut rusen og innrømmet promillekjøringen, skal sannheten være en helt annen.

Dagbladet hevder skistjernen erkjente at han kjørte ulykkesbilen først klokka 18.15 den aktuelle søndagen, etter å ha vært på frifot i fem timer, og etter å ha skyldt på kameraten i tre avhør.

Kompisen nektet også for at det var han som satt bak rattet da to ganger han ble avhørt om ulykken. Det til tross for at han også skal ha oppfordret Northug til å stikke fra åstedet etter krasjen.

Også kameraten ble sluppet fri fra varetekt etter disse avhørene.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

TOTALVRAK: Petter Northug krasjet bilen sin natt til søndag 4. mai etter å ha satt seg bak rattet med 1,65 i promille. Foto: Henrik Sundgård (NTB scanpix)


«Eget initiativ»

Da tiltalebeslutningen mot Northug ble kjent tirsdag hevdet Northug at han er glad for at han fikk ordnet opp i saken samme dag, og at han på eget initiativ avga riktig forklaring om det som hadde skjedd.

I «Northug - en familiehistorie» hevder Northug-manager Are Sørum Langås at han satt på politiastasjonen hele dagen, samtidig som skiesset befant seg på glatcella.

Forfatter Nyrønning skriver at Northug slapp fri etter å ha sovet ut rusen, vært gjennom avhør og tilstått.

Dagbladets opplysninger viser imidlertid en annen historie der Northug har hatt fem timer på frifot, og har hatt god tid til å diskutere med sine nærmeste hva han skulle gjøre med saken, før han endelig tilsto.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.