*Nettavisen* Sport.

- Northug forbi Gunde Svan, Bjørgen tidenes mestvinnende

Petter Northug, her avbildet med noe uortodoks beskyttelse mot kulde i Kuusamo, får doblet antallet verdenscupseirer. Marit Bjørgen får sitt antall seirer økt til over 100. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Ny praksis hos FIS endrer statistikkene, melder NRK.

20.12.15 19:11

Ved slutten av forrige sesong hadde mesterskapseneren Petter Northug fortsatt mye igjen før han kunne måle seg med en svensk skilegende.

Gunde Svan står nemlig med 30 verdenscupseirer i historiebøkene. Til sammenligning har Northug vært avskåret med noe mer moderate 18 triumfer i tilsvarende renn.

Men en regelendring hos Det internasjonale skiforbundet gjør plutselig at Petter Northug nå har fått doblet sitt antall med førsteplasser i verdenscupen, skriver NRK.

Statskanalen viser til en epost man har fått se, der FIS har bekreftet regelendringen til statistikknettstedet Infostrada.

Årsaken til endringene skal være at deletapper i konkurranser som Tour de Ski nå telles som fullverdige verdenscupseirer. Det nye systemet har blitt innført før årets sesong, og har tilbakevirkende kraft.

Dette betyr også at Marit Bjørgen har fått en rekke nye seirer på merittlista, selv om hun er gravid og ikke har gått et eneste skirenn denne sesongen.

Bjørgen er dermed oppe i skyhøye 102 verdenscupseirer, og er den mestvinnende norske skiutøveren gjennom tidene. Hun passerer andre legendariske utøvere som Ole Einar Bjørndalen og Ingemar Stenmark på statstikkene over enkeltseirer i verdenscupsammenheng.

Bare den sveitsiske fristilutøveren Conny Kissling er nå foran Bjørgen i antall enkelttriumfer i skiidretter. Hun kapret 106 plasseringer helt øverst på resultalistene i 1980- og 1990-åra, fordelt på fire fristilgrener.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag