*Nettavisen* Sport.

- Northug går ikke verdenscup til vinteren

UENIGE: Petter Northug og Norges Skiforbund stiller strenge krav til hverandre. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Skiforbundet har trukket forslaget sitt til Petter Northug.

14.09.15 14:42

Norges Skiforbund har trukket avtaleforslaget til Petter Northug. Det bekrefter de i en pressemelding.

«Norges Skiforbund planlegger kommende verdenscupsesong med de utøvere som har signert avtale og kommer ikke å ta noe ytterligere initiativ overfor Petter Northug eller Coop.

Norges Skiforbund er positiv til langsiktig, individuell sportslig tilrettelegging for våre utøvere, noe Petter og andre løpere har hatt i flere år. Vi er også positive og bidrar til at våre utøvere kan inngå personlige sponsoravtaler, noe alle våre beste utøvere har i dag. Derimot kan vi ikke akseptere at slike avtaler er i konflikt med forbundets egne, eksklusive avtaler. Det er dette saken med Petter Northug handler om. Ingen utøvere blir tatt ut til å representere Norge i internasjonale konkurranser uten en avtale med Norges Skiforbund.», skriver de i pressemeldingen.

Uten en avtale vil nordmannen ikke få gå i verdenscupen eller i Tour de Ski i kommende sesong.

Northug-leiren ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

- Vi registrerer forbundets pressemelding, og vil komme med en redegjørelse i løpet av noen dager, forteller manager Are Sørum Langås til Nettavisen.

LES OGSÅ: Aukland kritisk til Northug-vraking: - De beste må få gå det de vil

Står på sitt
Forrige sesong følte landslaget at de la alt til rette for Petter Northug, som til syvende og sist fikk på plass en avtale som gjorde at han fikk gå forrige sesong, inkludert VM i Falun.

Denne sesongen står Skiforbundet hardt på sine krav. Ettersom Northug har valgt å gå for et privat lag i stedet for landslaget, har de rett til å nekte han å delta i internasjonale renn.

«Etter en lang, grundig og krevende prosess i Norges Skiforbund, vedtok skistyret på sitt møte 16. juni at langrennskomiteen kunne tilby Petter Northug en plass på landslaget for sesongen 2015/16. En avtale måtte imidlertid være i henhold til NSFs regler og ikke medføre at vi misligholder noen av våre forpliktelser.», forklares det i pressemeldingen.

Harde krav
Petter Northug ønsket å representere landslaget i en kortere periode enn han gjorde sist vinter hvis han skulle inngå en ny avtale med Norges Skiforbund, skrev VG mandag formiddag.

I tillegg ville Northug at de skulle inngå en treårsavtale og ikke kun for ett år. Sist sesong gjaldt den fra 1. november til 7. april. Northug brøt med landslaget våren 2013.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag