RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Northug vil løse konflikten med Skiforbundet


VIL LØSE FLOKEN: Skikonge Petter Northug.
VIL LØSE FLOKEN: Skikonge Petter Northug. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Stjernen har tatt initiativ til nye møter.

De siste dagene har det vært mye styr rundt Petter Northug. Tidligere i uken gjorde Norges Skiforbund det klart at de ikke har kommet til enighet med stjernen om en såkalt representasjonsavtale for denne sesongen.

Det betyr at Northug ikke får gå verdenscupen og Tour de Ski.

Tirsdag kom svaret fra Northug selv. Der skriver skiesset at han ønsker å gå for landslaget, men føler at Skiforbundet ikke har holdt de løftene som ble gitt da han i 2013 valgte å stå utenfor landslaget og sponses av Coop.

Skiforbundet på sin side hevdet at dette var uriktige påstander.

Ifølge TV 2 skal imidlertid Petter Northug nå ha bedt Norges Skiforbund om nye møter for å løse konflikten. NRK melder det samme.

Hvor vidt forbundet er villig til dette, er ennå uklart.

LES OGSÅ: Forbundet vil ikke ta nytt Northug-initiativ

Onsdag ettermiddag kom det nok en pressemelding fra Norges Skiforbund. Der utdyper de situasjonen rundt Northug nærmere.

- Norges Skiforbund har hele tiden hatt et sterkt ønske om å ha med Petter Northug på landslaget. Nettopp derfor har vi de siste årene brukt store ressurser for å bli enig med Petter Northug og hans team. Det gjør at vi er svært overrasket og skuffet over at han ikke valgte å skrive under tilsvarende avtale som i fjor, en avtale som gir ham særbehandling fram til sesongstart i november, heter det i pressemeldingen.

- Sist vinter gjorde støtteapparatet i Norges Skiforbund alt de kunne for at Petter Northug skulle lykkes, ikke minst gjaldt dette støtteapparatet i smøretraileren. Petter Northug og hans støttespillere hevder at Skiforbundet våren 2013 ga ham tillatelse til å inngå en avtale med Coop. Vi kjenner oss ikke igjen i lovnadene som det hevdes at vi har gitt.

Forbundet skriver at saken handler om at de ikke ønsker at Northug skal profilere sponsorer som er i konflikt med forbundets egne støttespillere.

- Dette dreier seg ikke om muligheten for en fri og fleksibel sportslig rolle for Petter Northug i treningsperioden. Dette har han full anledning til innenfor landslagets rammer. Dette dreier seg heller ikke om retten til personlige sponsoravtaler. Det har alle utøverne i Norges Skiforbund.

- Dette dreier seg ganske enkelt om at enkeltutøvere ikke kan profilere sponsorer som er i konflikt med Skiforbundets sponsorer. Petter Northug og Coop krever selv å ha eierskap til kommersielle rettigheter også i konkurransesesongen. Dette er stridens kjerne, og noe Norges Skiforbund ikke kan akseptere. Petter Northug ble tilbudt en raus avtale som gir kommersielle fordeler og sportslig frihet ingen andre landslagsløpere har. Alt med et sterkt ønske om at han skulle delta i verdenscup.

Ifølge pressemeldingen kan ikke Northug kreve særbehandling på alle områder.

- Noen grunnleggende prinsipper må likevel Petter Northug følge på linje med alle andre utøvere. Det burde hans støttespillere og Coop lagt til rette for. Da hadde vi alle kunnet glede oss til en ny sesong med Petter Northug og alle de andre flotte skiløperne i dette landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere