RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
INNE ELLER UTE? Det er foreløpig uvisst om Petter Northug går verdenscuprenn eller satser på langløp neste sesong.
INNE ELLER UTE? Det er foreløpig uvisst om Petter Northug går verdenscuprenn eller satser på langløp neste sesong. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

- Northug ville stått sterkt i en rettssak

Sist oppdatert:
Juridiske eksperter mener at Skiforbundets modell står for fall.

Skiforbundet offentliggjør fredag denne uka neste sesongs landslag. Den største spenningen er knyttet til hvorvidt Petter Northug blir en del av det eller ikke.

Petter Northug har en privat sponsoravtale, noe skiforbundet ikke aksepterer at deres utøvere har. Forrige sesong ble det inngått et kompromiss, slik at Mosvik-ekspressen fikk være med på moroa og endte opp med fire VM-gull.

Idrettsadvokat Gunnar-Martin Kjenner mener at idretten har sett seg blind på eget regelverk og må innse at dette regelverket er på et lavere nivå enn samfunnets regler.

Overfor VG påpeker han det problematiske i at skiforbundet både er lovgiver og fastsetter reglene, forvalter reglene og selv er part i avtalen med langrennsløperne.

- Northug ville etter min vurdering stått sterkt i en rettssak. En rettssak ville uansett utfall måtte ført til endringer i måten forbundene håndterer slike spørsmål på, sier Kjenner til VG.

Skiforbundets advokat Pål Kleven sier til samme avis at idretten har en legitim begrunnelse for sine krav, slik han tolker konkurranselovens §11.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere