RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Olimb kunne fått ødelagt fingrene sine

Norges ishockeyherrer måtte tåle nok et knepent VM-nederlag da gruppevinner Canada vant 3-2 i Minsk. Fire ettmålstap gir en sur smak, men samtidig en stolt følelse.
Norges ishockeyherrer måtte tåle nok et knepent VM-nederlag da gruppevinner Canada vant 3-2 i Minsk. Fire ettmålstap gir en sur smak, men samtidig en stolt følelse. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Reagerer på Canadas Olimb-behandling.

Norges ishockeyherrer måtte tåle nok et knepent VM-nederlag da gruppevinner Canada vant 3-2 i Minsk. Fire ettmålstap gir en sur smak, men samtidig en stolt følelse.

For 20. gang i VM-sammenheng ble canadierne for sterke for de norske «iskrigerne» tirsdag. Men spenningen levde lenge mot OL-mesteren i Tsjizjovka Arena.

Norge ledet nemlig både 1-0 og 2-1 mot et Canada-lag som ikke var på sitt beste. Den første scoringen kom i overtall etter 13.05 minutter. Kaptein Anders Bastiansen tok ansvar da han våkent vant pucken etter en dropp og dunket den i mål.

– Vi viser en veldig bra moral. Vi jobber og sliter, og jeg synes også vi kunne fått noen flere power play. Jeg synes vi får veldig mye imot oss. Men slik er det. Det store nasjonene får ofte noen flere fordeler, sa Bastiansen til NTB.

Kort etter hans mål fikk Canada riktig nok en scoring annullert for offside i målgården, men utligningen kom da Norge var i undertall etter 3.36 av annen periode. Joel Ward styrte et skudd fra Sean Monahan i mål.

Olimb-show
Roy Johansens elever fikk i perioder kjørt seg hardt, men keeper Steffen Søberg viste seg igjen tilliten verdig og stoppet en bråte canadiske skudd. Og etter 32.16 tok Norge føringen på ny.

Mathis Olimb holdt lekestue med de canadiske spillerne før han serverte vakkert til veteran Mads Hansen, som var sikker alene med keeper i sin aller siste VM-kamp.

De norske ishockeyherrene måtte tåle nok et knepent VM-tap da gruppevinner Canada vant 3-2 i Minsk tirsdag.

For øvrig var assisten Olimbs åttende poeng i Minsk-VM. Der har han vært Norges klart mest framtredende offensive spiller.

Frölunda-profilen fikk særlig tøff behandling av Canada, mente landslagssjef Roy Johansen.

– Jeg reagerer på køllebruken. Det er dommerens jobb å slå den på den. Vi så at Canada hadde speidet på Mathis, og det kunne gått et par fingre på ham i dag. Jeg synes dommerne må ta de slashingene der, sa Johansen.

Vendte
Ledelsen holdt i 4.09 minutter. Søberg ga retur fra Canada-kaptein Kevin Bieksas langskudd, og Mark Scheifele kunne enkelt sette inn 2-2.

Avgjørelsen falt drøyt halvveis i sluttperioden. Joel Ward gjorde 3-2 i overtall og ble tomålsscorer. Dermed vant også Canada gruppe A siden laget endte foran Sverige med seier i innbyrdes oppgjør.

– Jeg har aldri vært med på et VM der vi har tapt med ett mål i fire kamper. Og alt i alt synes jeg vi gjør et bra VM. Vi skal være stolte og gå med hodene hevet. Men poengmessig har vi vært litt uheldige, sa Mathis Olimb til NTB etter kampslutt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere