RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Pittsburghs trener får sparken

I TRØBBEL: Dan Bylsma (til venstre) får trolig sparken fra trenerjobben i Pittsburgh Penguins etter tapet for Henrik Lundqvist og New York Rangers.
I TRØBBEL: Dan Bylsma (til venstre) får trolig sparken fra trenerjobben i Pittsburgh Penguins etter tapet for Henrik Lundqvist og New York Rangers. Foto: Charles Leclaire (Reuters / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
NHL-ekspert mener tapet for Mats Zuccarello & co. får store konsekvenser.

PITTSBURGH - NY RANGERS 1-2:

New York Rangers og oslogutten Mats Zuccarello (26) er klar for semifinale i National Hockey League, mens Pittsburgh Penguins for femte år på rad ble slått ut av et lag som endte bak dem i grunnserien.

NHL-eksperten Keith Jones, som selv hadde en mangeårig karriere som spiller i ligaen, mener at Pittsburgh Penguins nå kommer til å gi Dan Bylsma sparken fra trenerjobben.

- Han kommer ikke til å være Pittsburghs trener neste sesong, konstaterer Keith Jones overfor NHL Network.

- Jeg mener han burde blitt fjernet forrige sommer, etter at de tapte mot Boston. Det ble han ikke. De hentet inn Jacques Martin (som assistent) for å skape litt struktur i båsen, men de har tidvis sett uorganiserte ut i dette sluttspillet.

Pittsburgh Penguins har to av verdens aller beste spillere i stallen; Sidney Crosby og Jevgenij Malkin. Likevel har ikke laget vunnet Stanley Cup siden 2009.

Det var Dan Bylsma som ledet laget til topps den gang, men nå har det endt med fiasko fem sesonger på rad.

- Det eneste fansen bryr seg om, er hvor mange cuper man vinner. Du kan

være god i grunnserien, men hvis du ikke vinner Stanley Cup, er det en

mislykket sesong, sier Jeremy Roenick, en annen ekspert med fortid som spiller i NHL selv.

Flere forandringer kan være på vei. Penguins' førstekeeper Marc-Andre Fleury leverte et par strålende matcher i årets sluttspill, men var svak i de fleste andre kampene og holdt ikke samme nivå som keeperne i de fleste andre sluttspillagene.

Når han har en grunnlønn på fem millioner dollar per sesong, vil nok eierne, med Mario Lemieux i spissen, se om det er mulig å investere disse pengene på en måte som gir bedre avkastning.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere