RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
STENGTE BURET: Ruben Smith reddet samtlige 28 skudd for Stavanger Oilers mot Lørenskog.
STENGTE BURET: Ruben Smith reddet samtlige 28 skudd for Stavanger Oilers mot Lørenskog. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

- Ruben var den store forskjellen

Sist oppdatert:
Stavanger Oilers kan takke en god keeper for seier mot en av tittelutfordrerne.

LØRENSKOG - STAVANGER 0-1:

Petter Thoresen og hans Stavanger Oilers reiser hjem fra Lørenskog ishall med tre poeng etter 1-0-seieren torsdag kveld.

Lørenskog pepret Oilers-buret med 28 skudd, men Ruben Smith stoppet alle. For tredje gang på sju seriekamper denne sesongen.

- Dette kunne vippet begge veier. Jeg synes Lørenskog etter to perioder hadde hatt flere farlige sjanser enn oss. Ruben var god. Det gikk litt saktere med oss i dag, men vi holdt ut. Vi er veldig glade for at vi fikk poeng her. Det kunne like gjerne gått den andre veien, men Ruben var den store forskjellen, sier Thoresen til TV 2 Sporten.

Mektige tall

Ruben Smith kan ifølge pointstreak.com vise til svært imponerende tall så langt denne sesongen. Han har en redningsprosent på 92,8 og bare 1,49 baklengsmål i snitt per kamp etter sju matcher.

- Det hadde nok vært bedre om jeg ikke slapp inn seks mål på 20 skudd i den første bortekampen (mot Sparta 13. september, red. anm.), men jeg føler at jeg har rettet opp inntrykket igjen, sier Ruben Smith til Nettavisen.

Så skynder han seg bort til den ishockeyske beskjedenheten og roser lagkameratene.

- Men det er ikke bare jeg som spiller bra. Med det forsvarsspillet vi leverer for tiden, er det ikke lett å score på oss.

- Har du noensinne vært bedre enn du er nå?

- Nei, det tror jeg ikke. Jeg har blitt bedre teknisk, fått mer erfaring, blitt bedre ledermessig og har mer rutine, så jeg tror ikke det. Jeg har funnet tilbake gleden i hockey, jeg har ro i spillet, og da får du det bedre til, og det gir deg mer selvtillit og trygghet i hverdagen.

Målvaktstreneren, Peter Andersson, har omstrukturert keeperspillet til Oilers-målvakten.

- Det har vært viktig, mener Smith.

- Jeg står dypere i målet, og føler at jeg har en klar, rød tråd i hvordan jeg skal løse de fleste situasjonene. Det er mer balanse og ro, jeg rører mindre på meg, utdyper han.

- Samtidig er idrett ferskvare. Det er kort vei mellom himmel og helvete. Det er ikke lenge siden det sto side opp og side ned i avisene om hvor mange mål Oilers-keeperen slapp inn, humrer 27-åringen.

- Ikke presise nok

Tyler Plante var ikke stor dårligere i Lørenskog-målet torsdag. Han reddet 29 av 30 skudd. Det var likevel ikke nok.

Christian Dahl Andersen ble matchvinner med sin scoring midtveis i tredje periode.

- Det er surt. Kampen bølger frem og tilbake. Vi er ikke presise nok når vi får overgangene våre. Ellers spilte vi disiplinert. Det ble litt for mye stillingskrig. Vi skulle ha utnyttet at det var vår hjemmebane, mener Lørenskogs trener, Kenneth Larsen.

Ruben Smith mener at forsvarsspillet er blitt nøkkelen for Oilers.

- Jeg tror ikke vi har spilt mange kamper i Lørenskog hvor vi har vært så solide bakover. Det er vanligvis «Hawaii». Vi forsvarer oss godt, og det har vi gjort i en del kamper nå. Det gir trygghet. Vi kan vente til vi finner åpningen. I dag var det Christian som vippet den i krysset, sier Smith til Nettavisen.

I torsdagens øvrige kamper vant Frisk Asker 5-1 mot Stjernen, mens Storhamar klinket til med 10-3 mot Manglerud Star. Sparta beseiret Lillehammer med sifrene 6-2.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere