*Nettavisen* Sport.

- Rune var den eneste som klarte å fly

PÅ PALLEN: Rune Velta hoppet seg opp til tredjeplass i den andre omgangen i skihoppernes siste sommercuprenn denne sesongen. Foto: Heikki Saukkomaa (Afp)

Klatret opp på pallen i sesongens siste sommer Grand Prix-renn.

Norge har dominert i skihoppernes sommercup denne sesongen. De fikk derimot en liten nedtur forrige helg med Anders Bardal som beste nordmann på 8.-plass i Hinzenbach.

Lørdag ble sommer Grand Prix avsluttet for denne sesongen i Klingenthal. Det skjedde med skjerpede nordmenn på start.

Velta hadde et dårlig førstehopp på 127 meter og lå kun på en 11.-plass før annen omgang. Der klinket 25-åringen til med 137 meter og klatret opp til 3.-plass, kun 0,2 poeng bak 2.-plassen.

- Rune var eneste som klarte å fly med såpass mye bakvind i første omgang, og i annen omgang viser han potensialet, sa landslagstrener Alexander Stöckl etter rennet.

Bardal på femteplass
Også Bardal lå kun på en 14.-plass etter første omgang da han hoppet 132 meter. I annen omgang nådde han 136 meter og sikret seg en 5.-plass.

- Anders gjør også sakene sine veldig bra i dag. Dette er en veldig gledelig avslutning på sommersesongen, og det betyr veldig mye å avslutte på denne måten, sa Stöckl.

Joachim Hauer fikk lørdag sin debut på det øverste nivået. 23-åringen endte på en 22.-plass etter å ha strukket seg til 128 meter i begge sine hopp.

Andreas Stjernen og Anders Fannemel hoppet 116,5 og 121 meter. Det holdt ikke til finaleplass.

Tysk seier
Tyske Richard Freitag vant rennet med hopp på 131 og 133 meter. Han vant med 3,3 poeng på tsjekkiske Roman Koudelka.

Slovenske Jermej Damjan vant med 441 poeng sommercupen sammenlagt foran den norske unggutten Phillip Sjøen. Nordmannen ledet cupen foran de to siste rennene, men valgte å stå over for å prioritere trening.

Nasjonscupen vant Norge med 1369 poeng foran Slovenia som endte på 1194 poeng. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag