*Nettavisen* Sport.

- Selvfølgelig håper jeg på Alexander

NORSKE STJERNER: Mats Zuccarello, Petter Northug og Alexander Kristoff er tre av Norges aller beste mannlige idrettsutøvere. Foto: (NTB scanpix)

Mats Zuccarello håper at Alexander Kristoff blir nominert til årets mannlige utøver under neste idrettsgalla.

NEW YORK/OSLO (Nettavisen): Idretts-Norge klødde seg i hodet da Alexander Kristoff og Mats Zuccarello ble utelatt fra kåringen av årets mannlige idrettsutøver på Idrettsgallaen i januar.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg skjønner at det er vanskelig for en verdenssport som sykling å konkurrere med langrenn og sånn, sa Zuccarello den gang.

Den siste måneden har de to gjort det enda vanskeligere for juryen å overse dem. Kristoff vant Flanderen Rundt som første nordmann, og har i tillegg ni andre enkeltseirer i 2015. 27-åringen er nummer to på verdensrankingen.

Tenker ikke på dette

Selv har Zuccarello har funnet storformen siden All-Star-pausen og hjulpet New York Rangers til ny klubbrekord i antall poeng på én sesong.

NHL-stjernen håper at Alexander Kristoff vinner prisen for årets mannlige utøver for 2015, selv om Petter Northug vant fire gull under ski-VM i Falun.

- Selvfølgelig håper jeg jo på Alexander (Kristoff, red. anm). Han har jo gjort det strålende, sier Zuccarello til Nettavisen.

Med sluttspillet foran seg er det nå han selv skal legge grunnlaget for et nytt kandidatur, men det enser altså ikke Norges eneste NHL-spiller.

- Dette er egentlig ikke noe jeg tenker på i det hele tatt, sier Zuccarello til Nettavisen.

- Så du kommer ikke til å miste nattesøvnen hvis du ikke blir nominert igjen?

- Absolutt ikke. Det bryr jeg meg ingenting om, sier Zuccarello til Nettavisen.

Form

På tirsdag hadde Rangers sin første trening etter at grunnspillet ble ferdig. Fordi blåtrøyene deler arena med basketballaget New York Knicks må de vente til torsdag med å spille kamp, og dermed blir det mye venting.

- Det er deilig å komme i gang. Det har blitt noen dager uten kamp så det blir ålreit å komme i gang, sier Zuccarello til Nettavisen.

Nordmannen sto over to av de siste tre kampene til Rangers, men sier formen er som den skal være før kampen mot Pittsburgh natt til fredag norsk tid.

- Den er så bra som den får blitt. Ingen unnskyldninger. Alle her er 100% nå. Sluttspillet begynner nå så det er bare å kjøre, sier Zuccarello til Nettavisen.

Klein

Rangers har et nærmest skadefritt lag før torsdag etter at både Rick Nash og Marc Staal var tilbake på trening. Den eneste som fortsatt mangler er backen Kevin Klein. 30-åringen har vært en av lagets store positive overraskelser etter at han tok store steg i det offensive spillet.

Klein blokkerte et skudd fra Washington Capitals Alex Ovechkin den 11. mars, og siden har han ikke spilt. Hovedtrener Alain Vigneault håper Klein snart er tilbake.

- Vi så for oss 4-6 uker og det er rundt der vi er nå. Han har trent på egenhånd, men han er ikke helt klar til å trene med laget, sa Vigneault på en pressekonferanse etter trening.

Rangers og Penguins møtes i første kamp i sluttspillet 16. april lokal tid. De to første kampene i best-av-sju serien spilles i New York, mens de to neste spilles i Pittsburgh.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.