- Ser frem til NHL-sluttspillet

TAPTE: Mats Zuccarello og New York Rangers tape kampen mot Montreal Canadiens.

TAPTE: Mats Zuccarello og New York Rangers tape kampen mot Montreal Canadiens. Foto: Richard Wolowicz (Afp)

New York Rangers avsluttet den ordinære sesongen med tap.

13.04.14 13:23

New York Rangers var sikret 2.-plassen i sin NHL-avdeling og hadde lite å spille for i bortekampen mot Montreal Canadiens lørdag. Hjemmelaget vant 1-0 i forlengning.

Det var allerede klart før kampen at Mats Zuccarello Aasen og Rangers møter Philadelphia Flyers i første runde i sluttspillet. Med tapet endte New York-klubben med 96 poeng i grunnserien.

Straffeslag
Brian Gionta ble matchvinner for Canadiens da han scoret på straffeslag 2.04 minutter ut i forlengningen. For vertene holdt seieren liv i håpet om å få starte sluttspillet mot Tampa Bay Lightning på hjemmeis. Klubben får vite det endelige utfallet etter Lightnings kamp mot Washington Capitals søndag.

Zuccarello hadde før møtet med Canadiens notert målpoeng i seks strake kamper, men lørdag måtte han som resten av Rangers-laget reise hjem poengløs. Oslo-gutten spilte totalt 19.12 minutter og kom til to skudd på mål.

Gleder seg

Siden kampen var uten betydning for Rangers, besluttet trener Alain Vigneault å hvile flere veteraner. Dermed fikk Martin St. Louis og Dan Girardi en frikveld.

– Vi kunne ha vunnet kampen, men for å være ærlig ser vi fram til det som kommer. Mye godt arbeid er i vente. Vi gleder oss til annen del av sesongen, sa Rangers-spiller Brad Richards.

Lørdagens seier tok Montreal Canadiens opp i 100 poeng. Det er første gang klubben har spilt seg til et tresifret antall poeng siden 2007/08-sesongen.

NHL-sluttspillet starter onsdag. New York Rangers har ikke vunnet Stanley Cup-trofeet siden 1994. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.