RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skiforbundet trekker Northug-tilbud


INGEN LØSNING: For Petter Northug og Skiforbundet.
INGEN LØSNING: For Petter Northug og Skiforbundet. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Mener grensen er nådd.

Skiforbundet har ikke mer å gi til Petter Northug. Grensen er nådd for hvilke særavtaler han kan få. Denne avklaringen ble møtt med taushet fra Northug-klanens side.

- Jeg kommer nok ikke til å gi noen kommentarer til skiforbundets utspill i dag, skrev manager Are Sørum Langås i en SMS onsdag ettermiddag.

NTB hadde da vært i kontakt med manageren flere ganger, også etter at generalsekretær Stein Opsal i skiforbundet hadde gitt sin versjon av saken.

- Kjernen i denne saken dreier seg om kommersielle rettigheter og eierskap. Petter Northug vil styre alle markedsrettigheter selv, også i den perioden Petter er landslagsutøver. Foran den sesongen vi står foran har Coop og Petter Northug utvidet samarbeidet ganske kraftig. De er kommet i direkte konkurranse med skiforbundets egne sponsorer. Det kan ikke vi leve med, forklarer Opsal til NTB.

Mandag ble det klart at nok var nok for skiforbundet, som satte ned foten og fortalte at Northug ikke ville få anledning til å gå verdenscup, i og med at den avtalen han var forelagt, ikke var underskrevet innen fristen.

- Jeg kan bekrefte at vi i dag onsdag har fått et brev fra Northug-klanen der de ber om et nytt møte. Dette vil skistyret ta stilling til og svare på ganske raskt, sier generalsekretæren.

Blåkopi
Ifølge Opsahl er avtalen som Petter Northug er forelagt for kommende sesong, helt identisk med avtalen han godtok i fjor.

- Vi har gitt Petter et raust tilbud og en avtale med særrettigheter ingen andre landslagsløpere har. Det nye nå er at Petter ønsker å markedsføre sin avtale og sine sponsorer også i den perioden han er landslagsløper. Det kan ikke vi godta, forklarer Opsal.

Til NRK sier samme mann at avtalen Northug tidligere har blitt tilbudt i sommer, ikke lenger er på bordet.

- Det var et tilbud fra langrennskomiteen, som har jobbet med dette i tre måneder. De har ikke nådd fram. I øyeblikket står ikke tilbudet ved lag. Skulle det komme en ny henvendelse, må styret ta stilling til det, sier Opsal til NRK.

Saken virker ganske fastlåst. Opsal sier han ikke kan forstå at Northug føler seg lurt, men han slår fast at det er svært ulik oppfatning av hva man ble enige om i 2013.

Det virker som om dette kommer til å ende opp som en sak som kommer til å gjelde rettighetene til norsk idrett. Det mener også idrettspresident Tom Tvedt overfor NTB.

- I denne saken støtter vi skiforbundet 100 prosent. Det gjelder å slå ring rundt den norske modellen, som er god både for topputøverne, barne- og ungdomsidretten og som også ivaretar breddeutøvernes interesser, sier Tvedt.

Ferdig med saken
Opsal sier at skiforbundet er ferdig med Petter Northug-saken. Vedtaket om å nekte ham start i verdenscupen og Tour de Ski ligger fast, men nå har Team Northug bedt om nye møter.

Det kan tyde på at de har nye momenter å føre i marken eller nye utspill å komme med, så siste ord er nok ikke sagt i denne saken. Mange mener det kommer til å bli funnet en løsning, men ballen er nå hos Northug og hans folk.

- Vi kommer ikke til å ta noe nytt initiativ i denne saken. Vi slår fast at det ikke har vært mulig å oppnå noen enighet, sier Opsal.

- Nå planlegger vi sesongen med de løperne vi har til rådighet og som er en del av landslaget, sier Stein Opsal. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere