*Nettavisen* Sport.

- Skyldes kun en unge i barnehagen

MÅ BLI MER KYNISK: Chris André Jespersen er redd han må holde seg mer borte fra datteren når hun er syk. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Chris Jespersen vet hva som gikk galt forrige sesong.

SOGNEFJELLET (NTB): Chris Jespersen (30) liker det ikke, men er redd han må bli flinkere til å holde seg unna datteren Tirill (2) i perioder hun er syk.

30-åringen slo igjennom for alvor som senior sist sesong med blant annet 2.-plass sammenlagt i Tour de Ski. Sammenlagt i verdenscupen ble det 4.-plass.

Tidlig på sesongen var han i toppen hver helg. Etter jul gikk han glipp av mange renn på grunn av sykdom og fikk heller ikke den oppladningen til OL han hadde ønsket seg.

Som nybakt landslagsløper har vestlendingen med bostedsadresse Trondheim tanker om mye der han de siste dagene har vært på samling på Sognefjellet.

Smell

- Har du tenkt på hvordan du skal unngå smellen du fikk etter Tour de Ski i fjor?

- Smell og smell. Det tror jeg kun skyldes en unge i barnehagen. Det er litt vanskelig å vite når hun er syk. Når hun er i barnehagen, er hun smittsom og snørrete hele tiden. Neste år er hun blitt større og har startet å snakke litt mer. Da blir det kanskje litt lettere å fange opp signalene. Kanskje hun kan si fra selv til vinteren når hun er syk. Jeg håper i hvert fall det. Jeg må nok bli litt mer kynisk og holde meg unna hjemmet når det sykdom i bildet.

- Kanskje du bare er nødt til det?

- Ja. Det er det var det som sviktet i vinter. Jeg reiste hjem fra Tour de Ski selv om hun var syk, og jeg reiste hjem fra OL selv om hun var syk. Jeg fikk akkurat det samme. Jeg begynte å spy omtrent med det samme jeg kom hjem, sier Jespersen til NTB.

Vanskelig

Men småbarnsfaren erkjenner at dette slett ikke er så enkelt som det høres ut til.

- Dette er ikke så lett. Du ønsker å være en snill kar, og det er veldig tøft å holde seg borte fra dem når du har vært ute og reist i tre uker. Men samtidig er det kanskje noe du bør gjøre for å lykkes. Det er akkurat nå at sjansen er der til å bli en riktig god skiløper. Jeg får se, men jeg er nok nødt til å bli tøffere.

- Eldar Rønning har to små barn. Kanskje du kan lære et og annet triks av ham?

- Jo, men han tror jeg allerede er blitt litt immun mot sykdommer.

Første

Jespersen var en del av landslaget stort sett gjennom hele fjorårssesongen også, selv om han formelt sett tilhørte Team United Bakeries, men samlingen på Sognefjellet er hans første med formell landslagsstatus som senior.

Jespersen er fortsatt med på fellesøkter med Team United Bakeries når anledningen byr seg. Det er de han kaller «familien».

- Dette er første samling nå, og jeg har bare vært her i to dager. Jeg har ikke så veldig mange formeninger ennå, men det er litt større enn jeg er vant til.

- Du er på mange måter en «late bloomer». Det tok ti år å bli riktig god. Det vitner om en solid innsatsvilje?

- Innsatsviljen har alltid vært til stede. Jeg har alltid hatt troen på at jeg skulle klare det før eller senere, og det er derfor jeg har holdt på. Jeg har alltid hatt troen på meg selv om det har gått elendig. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.