- Sorgen forandret oss alle

SORG: Marit Bjørgen snakker om den tunge tiden under Ol i Sotsji.

SORG: Marit Bjørgen snakker om den tunge tiden under Ol i Sotsji. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Langrennsjentene har fått noe positivt ut av den tragiske hendelsen.

05.09.14 13:03

Det var rett før Sotsji-OL startet at Astrid Jacobsen mistet broren. Den triste hendelsen påvirket hele den norske langrennstroppen under lekene.

På den første øvelsen i Sotsji stilte de norske langrennsjentene med sørgebind og gråt sammen etter at konkurransen var sluttført.

Det var sterke og rørende bilder.

Et halvt år senere sitter følelsene fra den tragiske hendelsen fortsatt igjen hos flere av de norske langrennsheltene. I et intervju med svenske Expressen, sier Marit Bjørgen at sorgen fortsatt preger henne.

- Det var selvklart tøffest for Astrid, hun mistet en av sine nærmeste. Men det påvirket også oss andre ganske mye, sier langrennsstjernen.

- Men vi oppdaget også at vi var der for hverandre. Da det trengtes som mest. Vi opplevde hvor viktig det er med venner, når man trenger det mest.

De norske langrennsjentene vant fire gull i Sotsji-OL, men mesterskapet var ingen utelukkende suksess. Sorgen etter Jacobsens bror og et omfattende smøreproblem, var temaer som tok opp mye oppmerksomhet i media.

- Det vi opplevde der nede har ført til at vi nå står enda tettere. Det kommer tydelig fram i dag. Vi er alle mer åpne med hverandre og er noe misnøye, blir det tatt opp med en gang, sier Bjørgen til Expressen.

- Det å prate om ting man ikke er komfortabel med, er ofte vanskelig på et lag. Det å føle seg trygg nok til å prate åpent om ting som irriterer en. Der har vi kommet veldig, veldig langt i sommer, sier hun til avisen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.