RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FÅR SKRYT: Mats Zuccarello Aasen.
FÅR SKRYT: Mats Zuccarello Aasen. (imago / All Over Press)

- Spillere som tenker som Zuccarello går langt i NHL

Sist oppdatert:
Dette sier lagkompisene om nordmannens NHL-gjennombrudd.

NEW YORK (Nettavisen): - Han kommer til å utvikle seg mer og mer for hver dag. Han er fortsatt ganske ung og ny i ligaen, men han vil være en playmaker. Spillere som tenker sånn pleier å gå langt i NHL, sier Brad Richards Nettavisen.

Mannen som får rosende omtale av den tidligere Stanley Cup-vinneren Richards er ingen annen enn Norges eneste NHL-spiller Mats Zuccarello Aasen.

Kanadieren har latt seg imponere av Zuccarello som i løpet av denne sesongen har økt antall målpoeng i NHL-karrieren fra 34 til 91.

Det som er spesielt imponerende, ifølge Richards, er holdningene til Zuccarello og måten han slo tilbake etter å ha blitt vraket mot Philadelphia Flyers i oktober.

- Han hadde en tøff start, men han holdt motet oppe og har en god arbeidsmoral så han har fått mye suksess i det siste, sier Richards til Nettavisen.

Til tross for at Zuccarello gjorde et solid inntrykk på tampen av sesongen i fjor måtte han ta til takke med en ettårskontrakt på 1,15 millioner dollar fra New York Rangers. Etter denne sesongen må nok general manager Glen Sather ut med rundt tre ganger så mye.

- Én kamp
På de siste 22 kampene har Zuccarello notert seg for 22 målpoeng og han får mye av æren for at Rangers har stø kurs mot sluttspillet.

- Han er en stor del av suksessen vår. Vi trenger virkelig at han fortsetter å spille på denne måten, sier Derek Stepan til Nettavisen.

Stepan er et par år yngre enn Zuccarello, men 23-åringen fra Minnesota etablerte seg på laget samtidig som Oslo-gutten ble hentet til Rangers i 2010.

- Jeg har vært sammen med «Zuke» siden han kom inn i ligaen og jeg tror han har et veldig høyt toppnivå. Jeg synes han er en veldig eksplosiv spiller og han har gode ferdigheter. Jeg tror han har virkelig lyst til å bli en av de beste spillerne i ligaen, sier Stepan til Nettavisen.

Selv snakker Zuccarello sjelden om store målsetninger. I et intervju med tv-kanalen MSG som ble vist natt til søndag fortalte nordmannen at da han signerte med Rangers i 2010 var målet hans kun å få spille minst én kamp i NHL.

- Da jeg kom på isen tenkte jeg «nå har jeg klart det så nå kan jeg like godt ha det litt moro», sier Zuccarello.

Ingen toppscorertanker
Fire år senere har det blitt 141 kamper og mye moro.

Selv svarer han unnvikende på om han ser for seg at han snart kan blande seg inn i toppsjiktet i NHL og gjøre så mange som 80 målpoeng i løpet av en sesong.

- Det tenker jeg ikke noe på. Det vet jeg ikke, sier Zuccarello til Nettavisen med et smil.

P.S: New York Rangers er klar for NHL-sluttspillet etter at New Jersey Devils tapte mot Calgary Flames natt til tirsdag. Mats Zuccarello Aasens lag ser ut til å møte Philadelphia Flyers i den første sluttspillrunden.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere