RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tora var 26 da det skjedde, jeg er bare 24

STRESSER IKKE: Tiril Eckhoff venter fortsatt på sine første verdenscupseier.
STRESSER IKKE: Tiril Eckhoff venter fortsatt på sine første verdenscupseier. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Derfor stresser ikke Tiril Eckhoff.

Tiril Eckhoff (24) kjenner ikke særlig på presset ved å skulle ta opp arven etter Tora Berger. Hun minner om at den abdiserte skiskytterdronningen var en «late bloomer».

Forrige sesong ga stor suksess for Eckhoff. Etter å ha klatret opp på seierspallen (3.-plass) for første gang i verdenscupsammenheng, slo hun for alvor til i OL i Sotsji. Der ble det bronsemedaljer individuelt og på stafett samt gull i mixedstafett.

På tilsvarende tidspunkt i karrieren hadde ikke Tora Berger vunnet en eneste internasjonal medalje på seniornivå.

- Hun vant ikke sin første verdenscupseier før hun var 26 år, og jeg er 24. Hun klarte ikke å stabilisere seg (i verdenstoppen) før hun var over 30, og jeg er fortsatt 24, sier Eckhoff til NTB.

Før hun skynder seg å legge til:

- Men jeg savner henne veldig i laget. Hun var den man kunne strekke seg etter, verdensmesteren som viste hvor lista lå. Den har vi ikke i år. Jeg må bare være supertakknemlig for all hjelpen jeg har fått av Tora. Jeg savner henne som lagvenninne.

Ungt lag

Norske skiskytterelskere har vært bortskjemt med Berger-seirer de siste årene. I vår takket hun og Ann Kristin Aafedt Flatland av etter mange års tjeneste.

Kanskje blir Eckhoff jenta som skal ta over ansvaret med å bringe gulløyeblikk hjem til norske TV-tittere. Iallfall om vi skal tro lagvenninnen, og nå veteranen i laget, Synnøve Solemdal (25).

- Tiril har tatt seg av alt, egentlig. Jeg bare følger på bak og gjør mitt, sier hun med spøkende tone til NTB.

Eckhoff er ikke like sikker.

- Jeg håper vi som lag er blitt sterkere, så vi kan ta presset sammen. Vi er et kjempeungt lag i år. Vi har satt oss et mål om å være best i VM i Kontiolahti, altså i stafett. Da er det bare å trene mot det. Vi har jobbet med kapasiteten, og forhåpentlig er vi et sterkere lag enn i fjor, sier hun.

Jakter debutseieren

Uansett er den kommende sesongen den første der det virkelig stilles forventninger til den blide Fossum-løperen. Noen personlige resultatmål har hun foreløpig ikke satt seg.

- Målet er å gå en hel sesong uten å droppe ut. Gå alt av renn og se hvor langt jeg når. Jeg skal prøve å stabilisere meg i toppen, men det er ikke så lett i skiskyting. Så jeg får bare gjøre så godt jeg kan.

- Har du fått gjort all treningen du planla i sommer?

- Ja, jeg har fått lagt ned mye bra trening, og jeg synes jeg er blitt bedre. Laget har gått for mer O2 (oksygenopptak) for å ha litt mer kapasitet før neste sesong igjen. Jeg håper jeg er blitt litt sterkere, sier Eckhoff.

- Når kommer den første verdenscupseieren?

- Jeg håper i løpet av året. Om alt klaffer, skal det skje, avslutter hun optimistisk. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere