RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Trenger flaks for å forsvare EM-gullet

GOD SESONG SÅ LANGT: Henrik Ingebrigsten jubler etter å ha satt ny norsk rekord på drømmemila under Bislett Games.
GOD SESONG SÅ LANGT: Henrik Ingebrigsten jubler etter å ha satt ny norsk rekord på drømmemila under Bislett Games. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Henrik Ingebrigtsen har hatt en fantomsesong, men fortsatt gjenstår det viktigste.

For å forsvare EM-gullet på 1500 meter skal han trene på fart og bygge overskudd de neste ukene.

Flere ganger har 23-åringen slått sine norske rekorder både på EM-distansen og på én engelsk mil i år. Han dokumenterte skumle hensikter under Bislett Games og virket enda hvassere da han løp 1500-meteren på 3.31,46 i Monaco i midten av juli.

For to år siden overrasket Sandnes-løperen stort da han gikk helt til topps på distansen i Helsingfors-EM. Å kopiere bragden i Zürich 17. august kan bli minst like vanskelig, tror far og trener Gjert Ingebrigtsen.

- Målet er først og fremst å forsvare gullet fra sist, men da skal det mye flaks til. Mesterskap er en helt annen butikk enn det han har gjort tidligere i år. I 2012 kom han dit med 12. beste tid i feltet. Det kreves andre egenskaper, blant annet taktisk, sier han til NTB.

Medalje godt nok

Pappa Ingebrigtsen utdyper:

- En 800-meterløper kan vel så gjerne vinne. Det kommer ikke til å gå fort i EM-finalen. Løperne er redde for å kjøre seg ut, derfor vil det gå rolig før det blir kjørt på sisterunden. Det handler om å ha en god spurt.

- Det er noen konverterte 800-meterløpere med sterk spurt som deltar. Dersom Henrik reiser hjem fra EM med medalje, tror jeg han vil være veldig fornøyd.

I 2012-EM spurtet Ingebrigtsen til gullet på 3.46,20 i en typisk langsom finale. Han reiser til årets mesterskap som Norges største gullkandidat.

Etter planen

I 2014-sesongen har den norske løpskometen satset mye på konkurransetrening. Han var skadd i vinter, men har siden sesongoppkjøringen holdt seg skadefri. Resultatene han har vist så langt, lover bra.

- Det har gått relativt bra, men det kan jo endre seg mot EM. Vi har ikke foretatt noen test nå som forteller hvordan han ligger an. Om formen holder til EM, er vanskelig å si, sier Gjert Ingebrigtsen noe nøkternt.

- Henrik har konkurrert en del, og det var planen før sesongen. Han har vært i god form og vil fortsette med flere konkurranser utover sesongen.

Sult viktig

Den viktigste kommer i Sveits om drøyt to uker. Dit drar også Henrik Ingebrigtsen på oppkjøring fram mot mesterskapet, nærmere bestemt til alpelandsbyen St. Moritz.

- Vi drar til St. Moritz over helgen og blir liggende der en ukes tid.

- Hvordan jobber Henrik fram mot EM?

- Det siste to ukene blir det fokus på fart og overskudd. Henrik har hatt en fantastisk sesong, men når du setter rekorder hele tiden gir det en slags indre følelse av tilfredshet. Da kan man miste litt av sulten, og den må vi forsøke å opprettholde, sier trenerpappaen. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere