RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tror Rangers kan overraske

BLIR VIKTIG: Henrik Lundqvist blir en nøkkelspiller for Rangers i sluttspillet. Her slipper han inn en puck fra Jakub Voracek.
BLIR VIKTIG: Henrik Lundqvist blir en nøkkelspiller for Rangers i sluttspillet. Her slipper han inn en puck fra Jakub Voracek. Foto: Paul Bereswill (Afp)
Sist oppdatert:
Men da må Henrik Lundqvist stå frem, mener Rangers-ekspert.

NY RANGERS – PHILADELPHIA 2-4 (1-1 i kamper)

NEW YORK (Nettavisen): Henrik Lundqvist har gullmedalje fra OL med Sverige og blitt kåret til NHLs beste keeper. Men når det kommer til det gjeveste trofeet i ishockey, nemlig Stanley Cup, har den svenske stjerna aldri kommet nærmere enn semifinalen i 2012.

Det samme året ble Los Angeles Kings mestere anført av målvakt Jonathan Quick. Kings var bare seedet som nummer åtte før sluttspillet, men mye takket være Quick gjorde de spådommene til skamme. Noe lignende må skje for at Rangers skal kunne klare å vinne sin første Stanley Cup siden 1994 hevder Seth Rothman som følger laget gjennom hele sesongen for Inside Hockey.

- Det er nok noen lag som er foran dem på listen over favoritter, men hvis Lundqvist er i kjempeform så vet man aldri. De er nok ikke det første laget du tenker på, men det er et lag som kan overraske, sier Rothman til Nettavisen.

Tror på Rangers
Rothman tror blåtrøyene kommer til å slå Philadelphia Flyers og avansere til neste runde. Der tror han de vil møte rivalen Pittsburgh Penguins.

- Jeg tror Pittsburgh er et lag de kan vippe av pinnen, sier Rothman til Nettavisen.

Lundqvist selv hevder han ikke tenker mye på om Rangers har et godt nok lag til å gå hele veien.

- Nå fokuserer vi bare på neste match. Det eneste som betyr noe er å vinne den, sier Lundqvist til Nettavisen.

Byttehandel
For en måned siden sjokkerte Glen Sather mange da han byttet kapteinen Ryan Callahan for Martin St. Louis. Anskaffelsen av St. Louis som er 38 år og nærmer seg slutten av karrieren signaliserte at Rangers har planer om å kjempe om Stanley Cup-triumf allerede denne sesongen.

- Jeg tror det å bytte til seg St. Louis var det riktige valget hvis du først skulle bytte bort Callahan, sier Rothman til Nettavisen.

St. Louis slet med å finne nettmaskene da han kom til Rangers, men har kviknet til i sluttspillet med tre målpoeng på de første to kampene.

2 millioner
Som mange andre som følger Rangers på nært hold har Rothman latt seg imponere av Mats Zuccarello denne sesongen. Etter 59 poeng i grunnspillet er det knyttet en del spenning til hva nordmannen kan kreve i lønn etter sesongen.

- Det kommer an på hva Glen (Sather, manager i Rangers) mener han er verdt. Var denne sesongen et engangstilfelle eller kan han gjøre det igjen neste år? Jeg tror ikke han havner på 4 millioner dollar, men 2-3 er nok mer der jeg tror han kommer til å havne, sier Rothman til Nettavisen.

New York Rangers spiller sin neste kamp mot Philadelphia Flyers natt til onsdag norsk tid. Det står 1-1 i kamper.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere