RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
BEHOLDER PLASSEN: Norges trener Roy Johansen under VM-kampen i ishockey mellom Norge og Tsjekkia i Chizhovka Arena i Minsk, Hviterussland søndag. Norge er sikret plass også i neste års A-VM.
BEHOLDER PLASSEN: Norges trener Roy Johansen under VM-kampen i ishockey mellom Norge og Tsjekkia i Chizhovka Arena i Minsk, Hviterussland søndag. Norge er sikret plass også i neste års A-VM. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

- Tror vi kan glemme kvartfinalen

Likevel mener Roy Johansen at Norge har gjort sitt kanskje beste ishockey-VM.

Etter søndagens tap for Tsjekkia, det fjerde på rad, syntes han synd på spillerne. De har kjempet helt etter landslagssjefens plan, men ikke klart å score nok mål.

– Vi har jo hatt fantastisk uttelling i noen VM-turneringer og vært det mest effektive laget i overtall. Den flyten har vi ikke hatt i denne turneringen. Hadde vi hatt det, ville vi tatt nok poeng og vært i kvartfinalen. Vi har gjennomført seks veldig bra kamper, sa Johansen til NTB.

Han fikk spørsmål fra Aftenposten om hvorvidt sjansen for en kvartfinale er helt borte.

– Jeg tror vi skal glemme kvartfinalen. Jeg tror ikke det er mulig med ti poeng (Norge har sju nå). Men jeg vil at vi skal gjøre en bra kamp mot Canada.

– Vi gjør kanskje vår beste VM-turnering alt i alt bortsett fra at vi ikke klarer å dytte inn de avgjørende puckene. I dag (søndag) hadde vi mange sjanser mot en stormakt, men gevinsten blir liten, når vi ikke klarer å score.

Vil avslutte med stil

Trøsten er at Norge for niende gang har berget plassen i elite-VM. En prestasjon i seg selv, mener Johansen.

– Utviklingen laget har hatt fra privatkampene og gjennom turneringen har vært eventyrlig. Jeg synes synd på guttene. De jobber steinhardt mot overmakten og jevner ut det store skillet, sier han til NTB.

– Hvor viktig er det å avslutte med en god kamp mot Canada?

– Det er viktig, og det tror jeg også alle guttene vil. Alle kjenner de har gjort det bra. Når de får dyttet tapene unna, er de fornøyde med innsatsen, tælen og gutsen. Den har gjort oss til et bra lag i denne turneringen. Mange har hevet seg veldig mye, og dessverre har vi ikke hatt den rette flyten.

Canada leder VM-gruppe A før den siste kampen mot Norge. Deretter følger Sverige, mens Tsjekkia tok et langt steg mot kvartfinale søndag. Fire lag har mulighet til å knipe den siste plassen, men den tar neppe Norge.

Slik går Norge videre

Kun tynn teori og mulig dansk hjelp bærer Norges håp om en ny VM-kvartfinale videre.

Plassen i elite-VM 2015 er sikret, men etter fire strake tap ser det ut til at det i år blir stopp i gruppespillet for Roy Johansens elever.

Likevel: Seier over Canadas stjernegalleri vil gi Norge ti poeng, og med maksimal flyt i de øvrige kampene i gruppe A, er en kvartfinale mulig.

Først og fremst må Danmark stjele poeng fra både Frankrike og Slovakia, men ikke vinne begge kampene i ordinær tid, for da vil danskene få elleve poeng.

Dessuten bør Tsjekkia helst slå Frankrike og sikre 3.-plassen i gruppen, forhåpentlig med Norge like bak seg på tabellen.

Et tenkt eksempel: Danmark – Frankrike 2-1 e.f., Italia – Sverige 1-5, Norge – Canada 3-2, Danmark – Slovakia 3-1, Tsjekkia – Frankrike 4-1.

Det gir følgende tabell:
Sverige 18 (21-10)
Canada 15 (27-14)
Tsjekkia 13 (19-15)
Norge 10 (17-18)
Danmark 10 (17-19)
Frankrike 8 (16-15)
Slovakia 7 (17-21)
Italia 3 (6-25)

Vanskelig

Norge slo danskene 4-3 tidligere i uken. Danmark er den eneste kvartfinalekandidaten som Norge har overtaket på i innbyrdes oppgjør. Altså trenger Norge hjelp fra både Danmark og Tsjekkia for at Frankrike ikke skal få flere enn to poeng i avslutningen.

Tynn teori, med andre ord. Og en teori som forutsetter at Norge faktisk slår OL-mester Canada i Tsjizjovka Arena tirsdag.

For øvrig vil knallsterke Russland bli motstander i en eventuell norsk kvartfinale i Minsk. Akkurat som i Stockholm for to år siden, da Norge tapte 2-5. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere